Pred samim nakupom zunanjih drsnih vrat je zelo pomembno kakšne so naše potrebe. Torej, pomembno je kakšen material si želimo, ali želimo drsna vrata na vodilih ali brez njih, ter konec koncev, ali jih bomo odpirali ročno ali avtomatsko. Vsi ti dejavniki vplivajo tudi na končno ceno našega projekta. Katera zunanja drsna vrata bomo izbrali, nam lahko pomaga izbrati strokovnjak oziroma izvajalec, ki nam bo vrata montiral.

Pred samo izvedbo projekta se je potrebno sestati z izvajalcem. Le ta bo na terenu opravil izmero, ter vam svetoval katera zunanja drsna vrata bi bila za vas najboljša izbira. Pri tem bo upošteval širino vrat in seveda vaše želje glede izgleda in samega načina odpiranja vrat. Z nakupom vam seveda izvajalec vrata strokovno montira, ter kasneje tudi redno servisira. V primeru okvare ali motenega delovanja vrat, vam izvajalec nudi tudi hitro in učinkovito popravilo.

Industrijska vrata za različne poslovne objekte

Industrijska vrata so pomemben del poslovnega oziroma industrijskega objekta. Poleg tega, da mora biti njihovo delovanje predvsem brezhibno, morajo zadostiti tudi osnovne potrebe po varnosti. Njihova obremenitev je velika, saj se dnevno pogosto odpirajo oziroma zapirajo. Glede na odpiranje oziroma zapiranje ločimo samonosna drsna vrata, drsna vrata na vodilih in krilna industrijska vrata. Industrijska vrata dajejo objektu tudi končni videz.

Običajno je prehod, kjer naj bi industrijska vrata bila, bistveno večji kot pri dvoriščnih vratih na domačem dvorišču. Zaradi tega morajo biti vsa vodila, vratna krila močnejše izvedbe in bolj trpežna. Vrata so bistveno težja, zato mora biti tudi pogon takih vrat namenjen intenzivni uporabi. Industrijska vrata so izdelana izključno po meri in so odporna na vse zahtevne vremenske vplive. Zaradi tega so ustrezno zaščitena. Vsa industrijska vrata so vroče cinkana in tudi prašno barvana. Vse to vam daje jamstvo za njihovo dolgo življenjsko dobo.