Za zobne luske boste našli tudi izraz fasete, veniri ali pa furnirji. Ne glede na to, pod katerim imenom jih boste našli, je zanje značilno, da so tanke ploščice, s katerimi lahko na dokaj hiter in tudi preprosti način prekrijete manjše nepopolnosti na svojih sprednjih zobeh oziroma na tistih delih zob, ki so najbolj opazni pri nasmehu. 

Zobne luske so tudi sicer ena od najboljših rešitev za polepšanje nasmeha na področju za estetskega zobozdravstva. Narejene so iz zelo trpežnih keramičnih materialov. Če nanje dobro pazimo, lahko v ustih učinkovito trajajo tudi  do 15 let. 

Zobne luske se za vsakega posameznika izdelujejo individualno, glede na značilnost nasmeha ter glede na druge estetske podrobnosti. Material, iz katerih so luske izdelane, so zelo podobne naravnemu zobu. Ker so luske narejene iz neporoznega in visoko sijajnega materiala, zato se ne bodo obarvale s kavo, pijačo ali s tobakom. 

Zobni implantat cena in njegove največje prednosti 

Če se boste kdaj odločali za vsaditev zobnih implantatov, je dobro, da veste, koliko bi vas takšna zobozdravstvena storitev stala in kaj dobrega vam prinaša v vaši ustni votlini. Zobni implantat cena je odvisna tudi od proizvajalca in ne nazadnje zlasti od kakovosti materiala. 

Zobni implantat cena vam je na voljo tudi na spletu. A tam boste najverjetneje izvedeli le okvirne cene različnih ponudnikov. Za konkretno ceno enega implantata boste morali izbranemu ponudniku poslati povpraševanje. 

Višja cena za zobni implantat je praviloma znak, da je narejen iz boljših materialov. Kakovostni implantat oziroma zobni vsadek se ponaša s številnimi prednostmi. Omogoča vam izboljšani videz, vzdržljivost, izboljšano samozavest, naravnost, izboljšano ustno higieno, izboljšan govor in ne nazadnje tudi vrhunsko zaščito. 

Še preden se odločite za zobne implantate, boste morali seveda tudi na pregled, kjer vam bodo strokovnjaki povedali, ali ste sploh primeren kandidat.