Sodobne pisarne imajo nekatere značilne kose opreme, s katerimi lahko pričakujemo boljšo izkušnjo pri delu. Nekatere delovne obveznosti zahtevajo prilagojeno opremo, predvsem to velja za pohištvo, ki ga pri delu neposredno uporabljamo, a tudi drugi elementi v pisarni lahko močno vplivajo na to, kako se na delovnem mestu počutimo. Tako moramo biti pozorni na različne lastnosti opreme, ki jo uporabimo pri opremljanju in uporabi pisarne.

Funkcionalnosti pisarniške opreme

Največjo razliko naredijo kakšni večji kosi, recimo steklene predelne stene, ki so dokaj pogoste v sodobnih pisarnah. Imajo veliko vlogo pri razmejevanju prostorov, predvsem pa služijo temu, da prepuščajo svetlobo in tudi pogled. Steklene predelne stene so sicer zelo uporabne in ponujajo različne funkcionalnosti, lahko pa služijo tudi bolj za estetsko vrednost. Ne pozabimo, da je pomembno tudi to, kako se na delovnem mestu počutimo, ne le, katere funkcionalnosti lahko dejansko izkoristimo pri opravljanju delovnih nalog.

Steklene predelne stene so značilne za sodobne pisarne, v katere želimo vnesti nekaj več svetlobe in prostor nekoliko bolj odpreti. Pri tem ponujajo odličen učinek, hkrati pa seveda vedno omogočajo tudi poljubno razmejitev prostorov.

Nujna oprema za uspešno delo

Sten pri delu ne potrebujemo, potrebujemo pa kar nekaj pohištva, ki je ključnega pomena za dobro počutje in uspešno delo. Gotovo najbolj izstopajo pisalni stoli, še posebej v pisarnah, kjer večino dela opravimo v sedečem položaju. Dolgotrajno sedenje ni posebej prijazno do človeškega telesa, še posebej obremenjena je hrbtenica, zato se bodo hitro pojavile bolečine in druge težave. V sodobnih pisarnah se uporabljajo ergonomsko oblikovani pisalni stoli, ki omogočajo prijetno sedenje tudi po več ur skupaj. A še tako dobri pisalni stoli ne morejo povsem odpraviti neudobja po osmih urah sedenja, zato so v sodobnih pisarnah dokaj pogosti tudi kotički, ki jih lahko uporabimo za premor in sprostitev med delom.