Želje in potrebe profesionalnih in domačih uporabnikov čistilnih naprav se na določenem področju prekrivajo, izdelki v ponudbi proizvajalcev pa te kupce včasih izključujejo z jasno ločenimi kategorijami izdelkov. Na voljo imamo na primer hobi in profesionalni program, v vmesnem prostoru pa ni pravih izdelkov, ki bi odgovarjali zahtevnejšim domačim uporabnikom. Na srečo imajo ti uporabniki pri nekaterih proizvajalcih še vedno na voljo dovolj pestro izbiro. Najbolje se bo obrniti na priznane znamke, ki svoje kupce dobro poznajo – ena teh je gotovo Karcher!

Idealen primer zmogljive vsestranske naprave za zahtevnejše domače čiščenje je visokotlačni čistilec Karcher K 5. Gre za visokotlačni čistilec, ki se bo odlično obnesel pri zahtevnejših izzivih v domačem okolju, zato bo morda prišel prav tudi mnogim profesionalnim uporabnikom. Nenazadnje ponuja visokotlačni čistilec Karcher K 5 mnoge izmed prednosti, po katerih povprašujejo najzahtevnejši kupci. Še dodaten plus je ta, da je moč napravo dobiti tudi v kompletih z raznoliko dodatno opremo, kar funkcionalnosti čistilca še razširi. S tem je visokotlačni čistilec Karcher K 5 vsekakor idealna naprava za zahtevnejše domače uporabnike!

Tudi na drugih področjih je moč najti takšne izdelke. Industrijski sesalec ima recimo primerljiv ekvivalent v naprednih mokro suhih sesalcih ali specializiranih napravah za sesanje pepela, dobro se obnesejo tudi parni čistilniki. Odvisno seveda od tega, kakšen je namen. Industrijski sesalec je običajno precej vsestranski, prednost pa je predvsem v tem, da omogoča enostavno in zanesljivo sesanje tudi na večjih površinah. Teh odlik doma ne potrebujemo, zato pridejo tudi za zahtevnejše uporabnike v poštev alternative, ki pokrivajo področje med profesionalnim in hobi programom. Industrijski sesalec že med običajnimi sesalci ponuja kar nekaj možnosti, še več, če se lahko prilagodimo funkcionalnostim in posebnostim drugih naprav, na primer parnih čistilcev. Na voljo so tudi nekateri vsestranski sesalci, ki bodo poskrbeli za čiščenje praktično vseh domačih površin.