Kadar imamo proizvodnjo, pa naj bo to večja ali manjša pridelava ali predelava izdelkov, potrebujemo zanesljiv način blokiranja dovoza na posestvo, predvsem zato, ker je logistika eden izmed najbolj občutljivih delov vodenja podjetja. Prav tako je pomembno, da imamo nameščena industrijska vrata zaradi varnosti samega posestva. Velikokrat proizvodnja poteka tudi ponoči, še posebej, če je popolnoma avtomatizirana, lahko pa tudi le pol avtomatizirana, seveda pod nadzorom. Ravno ponoči so obrati najbolj ranljivi, saj tisti, ki bi radi naredili škodo vedno pridejo ob večernih urah oziroma v zgodnjih jutranjih in protivlomna industrijska vrata lahko preprečijo to, da bi industrijski obrat sploh bil zanimiv za roparje, saj četudi je blago, ki se nahaja za njih ima veliko vrednost, je tudi priti čez industrijska vrata precej težko, drugih točk vstopa pa predelovalni obrat pogosto nima.

Ne glede na to, ali se odločimo za to, ali bomo imeli nameščena industrijska vrata ali ne je pomembno tudi to, da pustimo dovozne poti odprte, kar nam omogočajo zapornice. Kar nam omogočajo zapornice je to, da je dovozna pot ves čas odprta, kar pomeni prost vstop do objekta kadarkoli, in samo za tiste, ki so lastniki daljinca oziroma morajo biti na tistem mestu ob tistem času in imajo zato lahko vzpostavljeno komunikacijo z osebo, ki lahko odpre vse potrebne zapornice.

Ne glede na to, ali se odločimo za bolj konkretna zunanja industrijska vrata, ali če zavarujemo objekt in notranje dvorišče tako, da namestimo zapornice na vse dovozne poti, je to naložba ki se zagotovo splača, če ne samo zaradi boljšega občutka varnosti zato, ker imamo lahko prav mi popoln nadzor nad vso logistiko prihodov in odhodov vseh vozil do in od objekta, kar pomeni, da lahko uvedemo sistem, s katerim lahko najbolj učinkovito vodimo podjetje.