Če se pri čiščenju soočamo s kakšnimi posebnimi izzivi, potem bomo potrebovali napredno opremo, ki nam delo olajša. V nekaterih primerih izzivi sploh niso zahtevni, problem je le v tem, da ne uporabljamo prave opreme. A da bi vedeli, katera rešitev bo najboljša, se moramo najprej seznaniti z zahtevami določenega primera in s ponudbo, ki jo lahko izkoristimo v boju proti specifičnim madežem.

Največ sreče bo z iskanjem opreme v ponudbi večjih uveljavljenih proizvajalcev. Pri nas gotovo izstopa znamka Karcher, ki ima praktično vse, kar potrebujejo pri svojem delu zahtevni uporabniki, ki se pri čiščenju srečujejo s kakšnimi posebnimi izzivi. Najbolj se takšna oprema izkaže v primeru, da imamo opravka s kakšno posebno umazanijo, na primer s pepelom. V tem primeru je najboljša izbira sesalnik za pepel, ki mora biti dobro prilagojen temu namenu. Za pepel ne moremo uporabiti običajnega sesalnika, saj nima prilagojenih filtrov za drobne delce pepela. Prav tako ni ustrezno ojačan in ne bo prenesel visokih temperatur pepela. Sesalnik za pepel mora biti pripravljen na takšne obremenitve, zato se splača pravo rešitev iskati pri zanesljivih proizvajalcih, ki imajo prav takšno ponudbo. Kakovosten sesalnik za pepel takoj naredi veliko razliko pri čiščenju pepela.

Karcher ima v ponudbi tudi drugo specializirano opremo, pa tudi dodatno ponudbo, na primer Karcher servis, ki ga je pametno izkoristiti. Predvsem zahtevnejši uporabniki bodo veseli takšne ponudbe. Karcher servis je nepogrešljiv za tiste, ki uporabljajo naprednejše in dražje naprave. Te imajo sicer že v izhodišču dokaj dolgo življenjsko dobo, a seveda bi se radi na opremo brezskrbno zanašali v prav vsakem primeru. Karcher servis to zagotovi z rednim vzdrževanjem in vsemi potrebnimi servisnimi posegi. Tako bo oprema vedno pripravljena na delo, predvsem pa se bodo uporabniki lahko brez skrbi soočili s prav vsakim izzivom, za katerega imajo pravo opremo.