En izmed najbolj prepoznavnih modelov avtomobilov ugledne znamke Ford je gotovo prav Focus. To pa zato, ker gre za vsestranski avto, ki bo nekaj ponudil prav vsakemu vozniku, ne glede na to, za kako zahtevne ali izbirčne uporabnike gre. Odlično se obnese kot osebni avtomobil za prevoz v službo in nazaj, tudi kot družinski avtomobil in kot vozilo za daljše izlete. Ker imamo poleg tega na voljo široko zbirko različnih izvedb in kar nekaj možnih prilagoditev, je vedno moč najti idealno rešitev.

Novi Ford Focus bo najprej prepričal s svojo zunanjostjo, ki je nekoliko osvežena in prinaša dobrodošlo popestritev podobe, ki jo na slovenskih cestah pogosto srečujemo. Še vedno bo že na prvi pogled jasno, da gre prav za Focus, a prav tako bo vsakdo hitro ugotovil, da je ta avtomobil nekaj novega. Elegantna športna podoba je atraktivna na pogled, hkrati pa se podreja tudi dovršeni funkcionalnosti avtomobila. Z manjšim zračnim uporom zagotavlja dodaten prihranek goriva, boljše vozne lastnosti in tudi večjo varnost. V notranjosti sledi še več novosti, predvsem armaturna plošča je močno osvežena, da lahko enostavno prikaže vse relevantne podatke. Nekaj več prostora zavzemajo digitalni zasloni, kazalci pa so ohranjeni za najnujnejše podatke. Ford Focus veliko inovacij skrije pred prvim pogledom, pokažejo se šele pri dolgotrajni uporabi.

Da bo avto res vsestranski, moramo poiskati tudi dober avtoservis. To lahko storimo že v samem začetku, saj je avtoservis pogosto kar del avtohiše oziroma salona, kjer avto kupimo. Tako imamo na enem mestu na voljo vso ponudbo, ki jo potrebujemo, že ob nakupu pa se dogovorimo tudi za vse potrebne dodatne storitve. Tudi če tega ne storimo še ob nakupu, je kakovosten in zanesljiv avtoservis vedno na voljo, saj je znamka Ford pri nas zelo uveljavljena in ponuja odlično podporo svojim starim in novim uporabnikom.