Keramične ploščice so precej priljubljene in se uporabljajo v zelo raznolikih okoljih. Najbolj smo jih seveda vajeni v stanovanjskih prostorih, a še bolj nepogrešljive so pogosto v industrijskem okolju in drugje, kjer je treba s takšno opremo dopolniti funkcionalnost prostorov. V vsakem primeru je pametno izbrati kakovostne ploščice in se premišljeno odločiti za vgradnjo na pravo mesto.

Ploščice v stanovanju

V stanovanjskih prostorih lahko keramične ploščice uporabimo na zelo domiselne načine in dosežemo različne dobre učinke. Predvsem pa igrajo ploščice pomembno vlogo v prostorih, ki so pogosto podvrženi visoki vlažnosti ali kar neposredno curkom vode. V bran pred takšnimi obremenitvami uporabimo kopalniške ali kuhinjske ploščice, prav tako je takšna talna obloga idealna za predsobe in hodnike. Predvsem kopalniške in kuhinjske ploščice pa morajo biti zelo dobro pripravljene na svoje delo, saj bomo le tako lahko ta funkcionalna prostora v celoti izkoristili. Ploščice v takšnem okolju prispevajo predvsem zaščito tal in zidov pred vlago ter pred mnogimi drugimi grožnjami – kuhinjske ploščice so recimo nepogrešljive za zaščito zidov pred maščobami in drugimi madeži, ki nastanejo pri kuhanju. Nepogrešljive so ploščice tudi v prostorih, kjer pogosto hodimo obuti, saj jih dokaj enostavno očistimo.

Ploščice v drugih okoljih

Keramične ploščice imajo mnoge odlike, s katerimi so kot nalašč za uporabo v različnih okoljih. Uporabljajo se v industriji, kjer je njihova uporaba včasih pravzaprav predpisana – to velja za mnoge obrate, kjer se dela s hrano in je pomembna higiena delovnega okolja, prav tako pri delu z drugimi občutljivimi snovmi. V takšnih okoljih je pomembno predvsem to, da je možno prostor dobro in enostavno očistiti ter da se material ne nasiči z umazanijo in drugimi vsiljivci. To nalogo keramične ploščice zelo dobro opravijo, zato so pogosto najboljša izbira. Včasih obstajajo dobre alternative, včasih pa teh preprosto ni – v vsakem primeru pa najprej pomislimo prav na ploščice.