Pri delu moramo zagotoviti stabilnost in zanesljivost, kar na nepredvidljivi podlagi morda ne bo enostavno. Prav tako želimo pogosto površine tudi dobro zaščititi – pri delu nastajajo različne obremenitve, ki niso prijazne do bolj ali manj občutljivih površin. Še posebej pomembno nalogo imamo pri zaščiti zunanjih površin, recimo zelenic in vrtov, ki jih pogosto uporabljamo. Prav tako se potrebe te vrste pogosto izkažejo na kmetijah, tudi v gospodarskih in drugih poslopjih. Na srečo imamo na voljo učinkovito opremo, s katero lahko ustvarimo zanesljivo in varno delovno podlago.

Ena opcija so travne rešetke, ki so zelo uporabne pri utrjevanju zunanjih površin. Te služijo ohranjanju zdravja zelenice, ki jo želimo uporabljati za različna dela, predvsem pogosto pa se travne rešetke uporabljajo pri opremljanju dovoznih poti, dvorišč in parkirnih mest, kjer bi radi videli nekaj zelenja. Tako lahko uživamo v prijetnem ambientu, hkrati pa imamo na voljo stabilno površino, ki prenese tudi težja vozila. Seveda moramo za dober učinek izbrati prave travne rešetke, pred uporabo pa moramo površino ustrezno pripraviti na večje obremenitve.

Pri zahtevnejšem delu bomo morda potrebovali druge materiale. Dobra izbira je hlevska guma, ki se seveda uporablja predvsem na sodobnih kmetijah. Ta material ponuja zelo dobro zaščito pred različnimi obremenitvami, pričakujemo lahko tudi prijetno izkušnjo pri delu na takšnih površinah. Primarno se hlevska guma uporablja v hlevu, je pa povsem vsestranska in jo brez težav lahko dobro izkoristimo tudi na drugih površinah. Prav tako opravlja različne naloge, pri katerih se odlično izkaže. Hlevska guma ponuja stabilno površino, na kateri lahko brez težav opravljamo tudi kakšno zahtevno delo. Predstavlja dobro zaščito pred mehanskimi obremenitvami in drugimi grožnjami, saj je ne moremo enostavno poškodovati ali uničiti, še težje pridemo do živega površini pod debelo plastjo gume. Prav tako je gumo možno enostavno in učinkovito očistiti.