Pri opravljanju vsake dejavnosti imamo opravka tudi z nalogami, ki niso povsem sorodne s tem, kar je primarna dejavnost podjetja. S tem mislimo predvsem na poslovodstvo, ki vključuje veliko birokracije in podobnih nalog. Mnogi podjetniki se raje posvetijo svoji osnovni dejavnosti in vodenje podjetja nekoliko zanemarijo, češ da je možno s trdim delom nadoknaditi tudi pomanjkljivosti na tem področju. A za zanesljivo dolgoročno poslovanje se splača dovolj pozornosti nameniti tudi obveznostim pri upravljanju podjetja. 

Na srečo imamo na voljo različne oblike pomoči, ki jih lahko s pridom izkoristimo. Najbolj seveda pomagajo računalniki, ki lahko v veliki meri prevzamejo naloge upravljanja podjetja. Za upravljanje kadra na primer poskrbi digitalna kadrovska mapa, ki na enem mestu združuje vse potrebne podatke o zaposlenih. Napredna kadrovska mapa omogoča tudi upravljanje kadra, saj imamo pregled nad statusom delavcev in nad potekom projektov, z lično predstavljenimi podatki bo lažje sprejeti pomembne odločitve in delovno silo kar najbolje izkoristiti. Prav tako ima kadrovska mapa neprecenljive funkcionalnosti opozarjanja na pomembne datume in obveznosti, ki jih imamo v povezavi s kadrom.

Podobno velja za računalniško vodenje kakovosti, ki je prav tako odločilna funkcionalnost pri poslovanju podjetja. Vodenje kakovosti je seveda zelo odgovorna naloga, ki vključuje celo vrsto pomembnih opravil. Procesi so izjemno kompleksni in vključujejo veliko korakov, mnogi so vezani na pomembne datume ali pa se redno ponavljajo – kot nalašč torej za to, da jih prepustimo računalniku. Sistemi, ki omogočajo vodenje kakovosti, bodo ohranili v mislih tudi najmanjše detajle, v vsakem trenutku pa bodo znali predstaviti načrt ukrepov, ki jih je treba opraviti za vzdrževanje kakovosti delovnih procesov in končnih izdelkov.

Poznamo tudi razne sisteme za upravljanje poslovne dokumentacije in za upravljanje odnosov s strankami, pravzaprav pa se najdejo tudi programi, ki olajšajo druge specifične poslovodske naloge. Če najdemo vse te funkcionalnosti v enem celovitem sistemu, je to idealna rešitev za brezhibno poslovanje!