Ob gradnji novega stanovanjskega ali poslovnega objekta moramo pomisliti na nešteto različnih stvari, od velikih projektov, ki so ključno za delovanje zgradbe, kot so vodovod inštalacije, do banalnosti kot so to, kakšne vrste pantov želimo imeti na vratih. Jasno je tudi, da manj kot je odločitev banalna in le estetska, bolj vpliva na naše vsakodnevno življenje v stavbi. Ker so vodovod inštalacije tako vitalen gel vsake gradnje je izjemno pomembno, da se odločimo tako za kvalitetne materiale, četudi za to zapravimo nekoliko večji del proračuna, kot da za izvajalca del izberemo podjetje, ki ima veliko dobrih referenc za izgradnje vodovod inštalacije na objektu, saj smo na tak način lahko prepričani, da bo delo opravljeno kvalitetno.

Ali je podjetje, ki opravlja vodovod inštalacije primerno in izkušeno lahko zelo preprosto preverimo pri ljudeh, ki jih poznamo, saj nam največ lahko povejo ljudje, ki imajo osebne izkušnje z izvajalcem, lahko pa se zanesemo na komentarje in priporočila, ki so objavljena na blogih, lahko pa tudi sodimo preko slikovnega gradiva, ki se nahaja na spletnih straneh izvajalca del, vendar ni priporočljivo, da se zanašamo le na to.

Tudi servis peči je podobno oglaševan na tak način.

Kdaj potrebujemo servis peči?

Kdaj je potreben servis peči je predvsem odvisno od vrste peči, ki jo imamo vgrajeno in kako pogosto jo uporabljamo ter seveda koliko časa že obratuje. Priporočeno je, da je servis peči opravljen vsako leto, vendar to lahko postane precejšen finančni zalogaj, vendar je vseeno priporočeno, da servis opravljamo na vsaj dve leti vendar zagotovo ne več kot tri. Če ne drugega pa smo skrbni glede servisiranja dimnika, saj tudi ta precej pripomore k dobremu delovanju kurilne naprave. V vsakem primeru je, še posebaj če kurimo na starejših napravah priporočljivo, da v kurilnici namestimo merilnik ogljikovega monoksida.