Varilni aparat lahko kupimo po zelo različnih cenah. Seveda je pri tem pomembno, da točno vemo, za kakšne namene bomo aparat uporabljali. Za manjše varilne postopke ni potrebno kupovati dragih naprav, saj bodo zadostovale tudi neprofesionalne. Če pa naše delo zahteva veliko varjenja, je pametno, da si kupimo dražji aparat, ki bo lahko dolgo časa neprekinjeno varil. 

Varilni aparat mora v takem primeru imeti visoko varilno moč, ki omogoča hitro varjenje in izdelovanje estetskih varov, ki so skorajda neopazni. Seveda je za kvalitetno varjenje potrebno tudi veliko vaje. Le najboljši in najbolj izkušeni varilci lahko izdelajo najlepše vare. Profesionalni varilci lahko brez težav varijo različne materiale, kot je aluminij in konstrukcijsko jeklo, ki se uporablja v industriji 

Varilni aparat ima lahko ločeno varilno omarico, kar pomeni, da bomo svoje delo lahko opravljali brez premikanja osnovne naprave. Delovno področje se nam bo tako razširilo na celi dvajset metrov. To pa bo delavcu zagotavljalo še hitrejše opravljeno zahtevno delo na terenu. 

Inverterski varilni aparat omogoča natančno regulacijo

Inverterski varilni aparat je zelo priljubljen zaradi veliko različnih karakteristik, ki jih uporabniki varilnih naprav izredno cenijo. Ena izmed takšnih karakteristik je tudi natančna regulacija in stabilen tok. Izkušeni mojstri varjenja vedo, kako pomembno je, da naprava med delom zagotavlja miren oblok ter natančno brizganje. Če ima naprava možnost za nastavitev preciznih programov in regulacijo, bo za vsakega uporabnika odličen pripomoček. 

Inverterski varilni aparat nam bo tako omogočal odlične rezultate varjenja, ki bo prejelo tudi zaščito CO2. S pomočjo digitalnega vmesnika, ki ga imajo le najboljši aparati, lahko uporabnik nadzira moč varilnega toka in moč napetosti, ki je pri varjenju zelo pomembna. 

Inverterski varilni aparat mora omogočati tudi upravljanje aparata glede na debelino materiala, ki ga moramo variti. Le tako si lahko ne gleda na material, ki ga obdelujemo zagotovimo najvišje rezultate.