Bovec je priljubljeno turistično središče zgornjega Posočja, znano predvsem po privlačni ponudbi ekstremnih športov in drugih adrenalinskih dejavnosti. Ni pa to vse, kar lahko v tem kraju najdemo, saj ponudbo aktivnosti dopolnjujejo še nastanitve in kulinarične storitve. Odlična kombinacija za preživljanje počitnic, kar dokazuje porast turizma in tudi množica tujih obiskovalcev v poletnem času.

Verjetno moramo omeniti pri ponudbi, ki jo turistom predstavlja Bovec, rafting. Ta je na prvem mestu po priljubljenosti, pa tudi po razpoložljivosti in vseh možnostih, ki jih spusti po Soči ponujajo veslačem na gumijastih čolnih. Za Bovec rafting predstavlja pomemben del ponudbe, saj je ravno ta storitev pogosto glavni razlog za obisk Posočja – to še posebej velja za skupine in družine, pogosto je rafting organiziran s strani podjetij, šol in drugih ustanov, ki organizirajo tovrstne skupinske aktivnosti. Nič čudnega, da je Bovec rafting v celoti vključil v svojo turistično ponudbo, tako da je moč najti zelo zanimive programe in v veliki meri tudi prilagodljivo ponudbo, ki bo po godu še tako zahtevnim obiskovalcem.

V Bovcu rafting seveda ni vse, kar imajo na voljo ljubitelji adrenalina. Tudi za skok s padalom Bovec ponuja več možnosti – v tem primeru potenciala ne odpira reka Soča, temveč se uporabljajo vzletišča po okoliških hribih. Za skok s padalom Bovec predstavlja idealno lokacijo, saj se pri jadranju po zraku odpirajo pogledi vse do morja, na drugi strani pa je čudovit razgled po vršacih julijskih Alp ter po prostrani italijanski nižini. Nenazadnje pa je že samo letenje po zraku nepozabna izkušnja, ki je vredna investicije in obiska tega kotička, ki ima za to najboljšo ponudbo. Ne le, da ima za skok s padalom Bovec najboljšo ponudbo z vidika cen, ponuja tudi kar nekaj različnih doživetij, tudi skok iz letala, kar izvajajo ponudniki na lokalnem letališču v neposredni bližini naselja.