Toplotna črpalka zrak zrak so odlične zaradi veliko prednosti, ki jih prinašajo v vsak dom, kamor so nameščene. Vsak poznavalec nam lahko takoj našteje največje prednosti toplotnih črpalk. Modeli zrak zrak so tisti, ki jih najlažje in najhitreje namestimo v vsak dom, saj ne potrebujejo veliko predpriprave. Najnaprednejši pa lahko  poletnem času hišo tudi hladijo in zračijo. 

Toplotna črpalka zrak zrak imajo namreč sposobnost, da z odvečno energijo pričnejo hladiti zrak, ki ga črpajo in ki ga kasneje razpošiljajo v vse prostore hiše. Čeprav je to prej izjema kot pravilo, se takšne toplotne črpalke srečujejo tudi v blokih, saj si lahko vsakdo, ki ima atrij namesti zunanjo enoto, ki črpa zrak. 

Toplotna črpalka zrak zrak se telo enostavno upravlja. V notranjosti doma moramo imeti nameščen termostat, preko katerega brez težav zvišujemo ali znižujemo temperaturo, ki jo želimo imeti v svojem domu. Prostor bodo segrele ali ohladile v izredno hitrem času, nekateri pravijo da, to lahko naredijo v roku parih minut. Tako imamo po prihodu domov hitro segreto domovanje. 

 

Toplotna črpalka za ogrevanje je izredno varna za človeka

Toplotna črpalka za ogrevanje se lahko pohvali tudi z dejstvom, da je izredno varna za vsakega uporabnika. V nasprotju z ostalimi možnostmi za ogrevanje, človeka ne bo ogrožala, kot ga lahko peč na tekoča ali trda goriva, saj pri delovanju toplotne črpalke ni prisotnega ognja ali nevarnega dima. 

Toplotna črpalka za ogrevanje nas ravno tako ne bo ogrožala z možnostjo uhajanja strupenih plinov, kar se na primer lahko zgodi pri slabo vzdrževani plinski peči. Zaradi tega se uvršča med najbolj varne opcije za ogrevanje doma. To ji še dodatno dviguje vrednost na trgu. 

Toplotna črpalka za ogrevanje lahko tudi časovno nastavimo, da deluje točno takrat, ko si želimo. Tako se bo prižgala preden se vrnemo iz službe in vnaprej ogrela naše bivalne prostore.