Pogosto lahko vse potrebne tiskovine natisnemo kar doma ali pa na pisarniškem tiskalniku, če jih potrebujemo za službeno rabo. V nekaterih primerih lahko na ta način brez težav pripravimo več tisoč kopij, če imamo seveda ustrezno napravo. Predvsem fotokopiranje je ugodno in enostavno že z zmogljivimi pisarniškimi multifunkcijskimi napravami. Ne moremo pa pričakovati popolnega zadovoljstva pri vseh projektih te vrste. Za kar najboljšo izkušnjo pri tiskanju v večjih nakladah se vsekakor splača koristiti profesionalne storitve izkušenih tiskarjev, še posebej če gre za kakšne zahtevnejše tiskovine.

Fotokopiranje se verjetno uvršča med najlažja opravila pri pripravi različnih tiskovin, a še vedno zahteva ustrezne naprave, če si želimo delo v kar največji meri poenostaviti. Da bi bili s kopiranjem zadovoljni, moramo imeti namenski kopirni stroj, sicer smo omejeni na manjše naklade in na počasno kopiranje, morda tudi na nižjo kakovost. Omejitve so seveda odvisne od uporabljenih naprav, praviloma pa napredni pisarniški tiskalniki omogočajo redno kopiranje po več sto ali celo tisoč kopij. Če smo pri kopiranju bolj zahtevni, bo prava izbira fotokopiranje pri izkušenem profesionalcu.

Še pogosteje pa storitve profesionalnih tiskarjev iščemo pri izdelavi drugih tiskovin. To so lahko zelo različni izdelki, recimo tiskanje nalepk, ki se prav tako pogosto opravlja v večjih nakladah. Da bi bile nalepke uporabne in kakovostne, predvsem pa da bi bilo delo kar se da enostavno, moramo tiskanje nalepk naročiti pri zanesljivem izvajalcu, ki lahko prevzame večji del teh opravil. Ne pozabimo, da nimamo vedno opravka le s samim tiskanjem, izdelava nalepk lahko vključuje tudi nekatera druga opravila, ki jih ne smemo zanemariti. Pravzaprav je lahko v tiskanje nalepk vključena veliko bolj celovita storitev, ki vključuje tudi oblikovanje motivov in pripravo na tisk, pa tudi izrez v poljubnih oblikah in velikostih ter druge prilagoditve, ki so pogosto ključnega pomena za končno zadovoljstvo pri takšnih projektih.