Tečaj varne vožnje lahko poteka tudi izključno za nas. Veliko ljudi namreč nima časa, da bi se tečaja udeležil takrat, ko so razpisani termini. Lahko pa si preprosto ne želijo tečaja opravljati skupaj z ostalimi kandidati. Individualen tečaj je odličen za vse, ki si želijo, da se jim inštruktor poponoma posveti in jih tako polj natančno popelje skoti celoten tečaj. 

Tečaj varne vožnje poteka na individualni ravni seveda malce drugače. Najprej kandidatu postrežejo z dvema urama teoretičnega razpravljanja o izkušnjah med vožnjo, o tem kako lahko bolj varno vozimo in kako je potrebno zavirati v sili Inštruktorji nam razložijo kakšne so pravilne reakcije pri vožnji skozi ostre in nepregledne ovinke, ki so za marsikaterega voznika trdo oreh. 

Tečaj varne vožnje se seveda v nadaljevanju nadaljuje s praktičnim delom, kjer nam prikažejo tudi ostale dejavnike varne vožnje. Vse se začne s pravilno nameščenim sedežem in pravilno držo rok med vožnjo. Nato pa se kandidat preizkusi pri zaviranju na spolzkem cestišču ter kako se lahko hitro izognemo nenadni oviri na cesti. 

Center varne vožnje je na voljo v različnih mestih v Sloveniji

Center varne vožnje je postal z leti pomemben del slovenskih voznikov, saj mora vsak voznik, vsaj enkrat obiskati center ter se udeležiti tečaja varne vožnje. Čeprav v preteklosti tečajev za varno vožnjo ni bilo, so postali sedaj obvezni za vsakega novopečenega voznika. 

Center varne vožnje tako vsako leto sprejme ogromno mladih voznikov, ki si želijo sojo vožnjo še izboljšati. Čeprav bi se lahko zdelo, da je tečaj nepotreben, nam vsi kandidati, ki tečaj opravijo zagotovijo, da so s pomočjo tečaja spoznali veliko izredno zanimivih vidikov varnega zaviranja na cestišču. 

Center varne vožnje je pomemben predvsem zato, ker si želimo, da bi se v Sloveniji zgodilo čim manj nespametnih prometnih nesreč in da bi mladi varno in pravilno vozili tudi po hitih cestah.