Med vsemi adrenalinskimi dogodivščinami je verjetno prav skok s padalom tisti, po katerem povprašujejo najbolj pogumni avanturisti. Gre za dogodivščino, ki krona vse druge izkušnje pri adrenalinskih aktivnostih na trdnih tleh ali na vodi. Ravno zato je za takšne podvige pametno izbrati pravo ponudbo, saj lahko le pri tej pričakujemo kar najboljšo izkušnjo in nepozabno doživetje.

Tandemski skok s padalom imajo v ponudbi različne turistične agencije, ki se ukvarjajo s takšnimi storitvami. Največ sreče pri iskanju pravega ponudnika bo gotovo v večjih turističnih središčih, ki so znana prav po ponudbi adrenalinskih aktivnosti. Pri nas je to recimo Posočje, ki je tudi sicer zelo priljubljena tarča padalcev. V krajih ob reki Soči delujejo mnoge turistične agencije, ki se ukvarjajo tudi z raftingom, soteskanjem in drugimi aktivnostmi, temu pa dodajajo še padalstvo. Tandemski skok s padalom je navsezadnje ena izmed priljubljenih storitev, po katerih je kar nekaj povpraševanja. Gre namreč za zelo atraktivno doživetje, sploh če je storitev odlično izvedena. To pomeni, da mora biti polet dobro organiziran, da z njim nimamo veliko dela in preglavic. Dobre turistične agencije poskrbijo za vse, zato bo tandemski skok s padalom zelo prijeten, celotno doživetje pa nepozabno. V ponudbo so vključeni tudi prevozi, izposoja opreme in seveda profesionalno vodenje skozi celotno dogodivščino. Ker te storitve opravljajo usposobljene in izkušene agencije, lahko pričakujemo odlično izkušnjo.

Tandemski skok s padalom se izvaja na različne načine, običajno tako, da se najprej zapeljemo do vzletišča. V nekaterih primerih lahko skočimo tudi iz letala, so pa vzletišča bolj priljubljena rešitev, saj so lažje dostopna in cenejša. Tandemski skok s padalom je na voljo v različnih programih, ki se razlikujejo predvsem po trajanju, posledično seveda tudi po ceni. Krajši poleti trajajo kakšne pol ure, lahko tudi manj, daljši pa nudijo za celo uro jadranja po zraku.