Glavna naloga predelnih sten je, da večji prostor pregradimo na več manjših enot. Na ta način iz enega velikega prostora lahko dobimo več manjših bivalnih ali poslovnih prostorov. S kakšnimi materiali se lotiti pregrade, je vsekakor pomembno vprašanje. Za domače prostore je morda boljša izbira knauf ali polne predelne stene, medtem ko je za pisarne idealna rešitev steklena predelna stena. Na ta način se ohrani odprte in svetle prostore, pri čemer posamezne enote še vedno delujejo kot celota.

Steklena predelna stena omogoča dodatno zasebnost, saj nudi učinkovito zvočno izolacijo, zastiranje pogleda pa lahko kontroliramo na različne načine. Lahko se odločimo za dodatno namestitev zaves ali žaluzij, lahko pa se uporabi mlečno steklo, ornamentno steklo ali steklo s peskanim vzorcem. Prednost steklene predelne stene je tudi v njeni montaži. Le ta je zelo hitra in enostavna, prav tako pa ne zahteva večjih gradbenih posegov.

Alu vrata vam izdelajo izključno po meri

Danes lahko na tržišču dobite različne vrste vrat, ki so izdelane iz različnih materialov. Glede na to ločimo vrata za notranje prostore in zunanja vrat, ki so prilagojene zunanjim vremenskim vplivom. V preteklosti so bila zelo popularna lesena in PVC vrata, danes pa so vedno bolj priljubljena vrata iz aluminija. Alu vrata so izdelan iz aluminijastih profilov, polnilo pa je iz različnih vrst stekla.

Danes boste težko dobili alu vrata standardnih dimenzij. Največkrat se ljudje odločijo za izdelavo po meri, saj so tovrstna vrata običajno zelo različnih dimenzij in oblik. Glede na meritve opravljene na licu mesta skupaj z izbranim ponudnikom poiščete najbolj optimalno rešitev za vaš prostor. Pri tem lahko izbirate med enokrilnimi ali dvokrilnimi alu vrati, kadar pa je premalo prostora za odpiranje, pa se lahko odločite za drsna vrata. Vsekakor vam alu vrata zagotovo nudijo različne možnosti izvedbe.