Še pred nekaj leti ni bilo velikih razlik med računalniki na prodajnih policah. Večinoma smo posegali po namiznih računalnikih, saj prenosniki še niso bili dobro razviti, pa tudi cene so bile zelo visoke. Danes je vse seveda povsem drugače, trg računalnikov je eksplodiral, danes najdemo v ponudbi trgovcev najrazličnejše naprave, ki odgovarjajo na potrebe vseh mogočih uporabnikov. To je vsekakor dobro, saj bo vsak našel idealno napravo zase, a za tak rezultat je treba ponudbo dobro poznati.

Sodobni prenosniki

Najbolj impresivna bo morda ponudba sodobnih prenosnikov. Ti so po zmogljivosti že povsem primerljivi z namiznimi računalniki, sploh če vzamemo za primer kak prenosnik iz serije ASUS gaming. Prenosniki, namenjeni igričarjem, so namreč opremljeni z vrhunsko strojno opremo, ki se brez težav kosa z zahtevami sodobnih iger. To pomeni, da ASUS gaming prenosniki dobro opravljajo tudi druga zahtevna opravila. 

Za posebno zmogljivost imamo na voljo tudi druge opcije. ASUS gaming prenosniki so povsem prilagojeni igričarjem, medtem ko lahko izberemo zmogljivo delovno postajo ali vsestranski poslovni prenosnik. 

Domiselne naprave za posebne primere

Poleg sodobnih prenosnikov je zelo navdušujoča še ponudba naprav, ki jih lahko s pridom uporabljamo v kakšnih posebnih primerih. To je recimo sodoben tablični računalnik, ki lahko na poti povsem nadomesti prenosnik. Tablični računalnik omogoča opravljanje praktično vseh nalog na terenu, tudi kakšnim zahtevnejšim opravilom bomo kos. Ob tem pa so to elegantne mobilne naprave, ki jih lahko res uporabimo v vsaki situaciji, tako na poti kot na terenu. Dober tablični računalnik je za mnoge uporabnike nepogrešljiv spremljevalec na vsakem koraku.

Če nekoliko podrobneje pobrskamo po ponudbi, bomo odkrili še vrsto drugih izdelkov, ki se odlično znajdejo v kakšnih posebnih primerih. To so lahko namizni računalniki, kakšni posebej oblikovani prenosniki, lahko pa hibridni računalniki in različice tablic. Vsak model ima svoje prednosti, ki so včasih naravnost nepogrešljive.