Toplotne črpalke so danes eden od najbolj priljubljenih načinov ogrevanja, zato ni nič nenavadnega, da je tudi potreb po servisnih storitvah vedno večja. To pa ne pomeni, da so toplotne črpalke manj  kakovostne, ampak je potrebno za njihovo nemoteno delovanje poskrbeti tudi za redno vzdrževanje in redne letne servisne preglede. Servis toplotnih črpalk je torej nujno potreben, če želimo, da naša toplotna črpalka ostane čim dlje v dobri kondiciji.

Glede na to, da so toplotne črpalke, še posebej njihove zunanje enote, izpostavljene različnim vremenskim pogojem in prahu, to lahko močno vpliva tudi na njihovo delovanje. Za doseganje optimalnih pogojev obratovanja je zato servis toplotnih črpalk nujno potreben, saj z njim še pravočasno odkrivamo morebitne napake v delovanju in preprečimo okvare takrat, ko je to najmanj potrebno. Z rednim vzdrževanjem pa preprečimo tudi večje stroške popravil, ki nam lahko povzročijo nepotrebne skrbi.

Toplotna črpalka predstavlja okolju prijazen način ogrevanja

Če iščete enega najbolj udobnih in poceni ogrevanj, potem je ogrevanje s toplotno črpalko zagotovo najboljša rešitev za vas. Nekdaj je toplotna črpalka predstavljala le učinkovito rešitev za ogrevanje sanitarne vode, z napredkom in razvojem tehnologije pa je postala naprava, ki izkorišča obnovljive vire z namenom oddajanja primerne toplote v prostoru. Čeprav so nekateri še vedno mnenja, de ja ogrevanje s toplotno črpalko potratno, pa številna dejstva govorijo ravno nasprotno.

Toplotna črpalka izkorišča obnovljive vire, kot so zrak, voda in zemlja, za svoje delovanje pa potrebuje električno energijo. S tem bistveno zmanjšuje emisije ogljikovega dioksida in predstavlja okolju prijazen način ogrevanja. Zaradi tega lahko uporabniki že pred investicijo zaprosijo za subvencijo Eko sklada, s čimer se jim stroški investicije zmanjšajo, naložba pa se jim še hitreje povrne. Seveda pa je potrebno biti pozoren predvsem na izbiro moči toplotne črpalke, za kar vam priporočamo posvet s strokovnjaki na tem področju.