Delo v skladišču ali proizvodnji je pogosto fizično naporno. Prevažanje različnih surovin ali blaga na paletah je tako nekaj povsem vsakdanjega. Najbolj ekonomična in učinkovita rešitev je v tem primeru ročni paletni viličar, ki je primeren ravno za transporte na manjših relacijah. Delo z njim je zelo enostavno, zaradi svoje visoke nosilnosti pa boste z njim brez težav prevažali tudi večje in težje tovore.

 

Dobro je vedeti, da za delo z ročnim paletnim viličarjem ne potrebujete izpita za viličarja. Z njim lahko rokuje prav vsakdo, saj je njegova prednost ta, da omogoča enostavno manevriranje tudi v zelo tesnih prostorih. Ročni paletni viličar je na voljo v različnih izvedbah, zato se je pred nakupom potrebno dobro pozanimati o značilnostih posameznih modelov. Z nekaterimi viličarji ne boste transportirali le standardnih evro palet, ampak tudi posebne palete in display palete, za kar posrbijo nastavljive vilice.

 

Viličarji rabljeni so prav tako tehnično brezhibni

 

Danes so viličarji izjemno pomembni v logistiki kot tudi v številnih proizvodnih halah. Dela si brez njih praktično ne moremo predstavljati, od njih pa je odvisen tudi celoten delovni proces. Zato je izjemno pomembno, da so viličarji kakovostni, ne glede na to, ali so viličarji rabljeni ali pa novi. Pri izbiri viličarja je zato potrebna tudi določena mera previdnosti, še posebej, ko je govora o nakupu rabljenega viličarja.

 

Če so viličarji rabljeni, še ne pomeni, da so kaj manj učinkoviti kot pa novi viličarji. Potrebno pa se je zavedati, da so to delovni stroji, za katere je potrebno tudi redno skrbeti in morajo biti tehnično brezhibni. Servis rabljenih viličarjev je zato toliko bolj pomemben, da se lahko pravočasno odpravijo vse morebitne napake. Ne glede na to, ali so viličarji rabljeni ali ne, se njihova okvara lahko kaj hitro pozna na celotnem delovnem procesu.