Eden izmed najpomembnejših faktorjev za doseganje optimalnih pogojev za notranjo rast rastlin je primerna svetloba. Rastlinam je potrebno zagotavljati svetlobo ciklično, saj morajo biti pogoji čimbolj podobni pogojem, ki jih vidimo v naravi. S kar se da naravnim ciklom, menjave svetlobe in teme, rastlinam omogočimo nemoten razvoj skozi vse faze rasti. Če ne poustvarjamo naravi podobnih ciklov, ali svetlobo preklapljamo prehitro, lahko rastlino šokiramo, da preneha rasti. Takrat govorimo o negativnih vplivih svetlobe, ki jo povzroči svetlobni stres.
Pri zagotavljanju naravnih svetlobnih ciklov lahko odlično pripomore časovno stikalo, s katerim lahko manipuliramo svetlobo za optimalen razvoj rastlin. Z manipulacijo svetlobe, ki nam jo omogoča časovno stikalo, lahko dosežemo odličen rezultat ter zavidanja vreden pridelek.
Časovno stikalo je lahko uporabo, lahko ga dobimo z digitalno ali mehansko izvedbo. Obe izvedbi pa zagotavljata vklop in izklop široke palete naprav brez da bi morali biti v neposredni bližini. Zaradi svoje funkcije je priljubljen tako med tistimi, ki rastline vzgajajo kot hobi kot že za tiste, ki se pri vzgoji rastlin že dobro znajdejo.

Gnojilo, ki rastlini omogoča optimalne pogoje

Tako poznavalci kot tudi novinci, ki se ukvarjajo z notranjo vzgojo rastlin se zavedajo, da zagotavljanje svetlobe ni dovolj za doseganje optimalnih notranjih pogojev za rast rastlin. Za normalno rast, razvoj in cvetenje, rastline potrebujejo ustrezne nujno potrebne hranilne ter mineralne snovi. To se zaveda tudi nizozemsko podjetje Hesi, ki s svojimi kakovostnimi gnojili ter drugimi rastlinskimi dodatki poskrbi za nego rastlin skozi vse faze rasti.
Skozi svojo dolgoletno tradicijo so poskrbeli za najboljšo optimalno sestavo gnojila, ki zadovolji potrebe vsake faze življenjskega cikla rastline posebej. Odlika podjetja Hesi je v razvoju univerzalnega gnojila, ki skrbi za široko paleto rastlinskih vrst. Tako ni več potrebno kupovati več različnih preparatov hkrati, saj za celoten razvoj poskrbi visokokakovostno gnojilo znamke Hesi.