Če želimo tla prostora kar najbolje zavarovati pred mehanskimi, kemičnimi in drugimi dejavniki, so najboljša izbira v večini primerov epoksi tlaki. Cena je odvisna od izbrane izvedbe, prav tako so od verzije epoksi tlaka odvisne lastnosti končanega tlaka. O razpoložljivih možnostih je smiselno pravočasno premisliti in izbrati rešitev, ki bo za določeno situacijo najboljša.

Epoksi premazi

Morda bo najboljša rešitev epoksi premaz. Če je razlog za izbiro med različnimi epoksi tlaki cena, bo prav ta možnost na vrhu seznama. Gre namreč za najcenejšo opcijo pri izdelavi epoksi tlaka, res pa je, da to pomeni tudi določene pomanjkljivosti v primerjavi z dražjimi alternativami.

Epoksi premazi se sicer zelo dobro izkažejo v različnih okoljih, ki niso tako močno obremenjena ali ogrožena. Primerni so za domačo rabo, pa tudi v kakšnih delovnih okoljih se bodo dobro obnesli.

Epoksi tlaki

Če za izbiro med epoksi tlaki cena ni poglavitni dejavnik, temveč bi radi ne glede na stroške zagotovili najboljšo možno rešitev, je veliko bolje izbrati tlak iz več nanosov epoksidne smole. Tudi ti so sicer lahko dokaj poceni in enostavni za izdelavo.

Posebej dobro se obnesejo samorazlivni epoksi tlaki, ki jih je možno precej enostavno nanesti tudi preko večjih površin. Gre za tekočo epoksidno smolo, ki se nanaša v samorazlivnih plasteh. Seveda tudi izdelava takšnega tlaka zahteva nekaj dela in določene spretnosti, a načeloma so samorazlivni epoksi tlaki zelo dobra rešitev v primeru, da želimo hitro, enostavno in učinkovito pokriti površine z epoksi tlakom.

Na voljo so še druge različice epoksi tlakov, pravzaprav gre za skoraj poljubno zbirko različnih rešitev. Tudi samorazlivni epoksi tlaki se lahko nanašajo v več plasteh, tak tlak pa lahko naredimo še na različne načine. S kombiniranjem različnih plasti lahko dosežemo različne učinke in končni rezultat povsem prilagodimo svojim potrebam oziroma zahtevam okolja.