Vsekakor se zdi, da si luksuz lahko privoščijo le tisti, ki imajo nekoliko več pod palcem kot običajni smrtniki. Iz življenjskega sloga bogatašev je razvidno, da stroškov gotovo ne bo manjkalo, če se nameravamo obdati z raznimi razkošnimi igračkami. A z nekaj spretnosti lahko ceno bistveno znižamo, ne da bi morali žrtvovati sorazmeren delež luksuza!

Ugodni luksuzni avti

Med vozili znamke Ford je moč najti odlične modele, ki pri vožnji vsekakor spominjajo na avte bistveno višjega cenovnega razreda. Tudi na pogled so novi modeli nadvse privlačni in povedo nekaj o tem, kdo jih vozi. Je pa cena za takšne avtomobile pravzaprav presenetljivo nizka – znamka Ford sicer ne spada med najcenejše, a je dostopna praktično vsem, ki si lahko pri nakupu novega avta privoščijo nekaj izbire.

Pri znamki Ford se luksuz kaže v bogati serijski opremi in naprednih tehnoloških domislicah, v končni fazi pa pri užitku v vožnji in odličnih voznih lastnostih avtomobila. Ford se vozi kot luksuzen avtomobil, čeprav cena ni tako visoka.

Razkošne hiše

Druga komponenta razkošnega življenja pa je vsekakor hiša. Tudi na tem področju lahko za ugodno ceno pokukamo v svet bogatašev. Omislimo si lahko na primer talno gretje, ki ustvari posebej razkošen učinek v ogrevanih prostorih. Še posebej, če s takšnim sistemom nadomestimo radiatorsko ali kakšno drugo ogrevanje – talno gretje namreč hitro in enakomerno ogreje celoten prostor, s tem pa je ravno to, kar bi pričakovali v hiši kakšnih premožnejših stanovalcev. Seveda je talno gretje le ena izmed idej za razkošno opremljanje hiše. Ni treba, da se odločimo za tako drastičen korak, lahko vtis luksuza ustvarimo že z dekoracijo, posrečeno osvetlitvijo ali kakšnim drugim ukrepom. Z nekaj truda je možno živeti v razkošnem domu, ki ne bo zahteval visoke finančne investicije, pa tudi ne visokih stroškov vzdrževanja in čiščenja.