Rafting na Soči lahko popestrimo tudi z zabavnim piknikom, ki ga organizator priredi na koncu naše nore avanture. Kadar zaključimo z raftanjem se tako lačni prepustimo odlični hrani, ki nam jo pripravijo kuharji. Programi, ki jih pripravljajo različni ponudniki, se med seboj razlikujejo, tako da lahko vsakdo najde primernega zase. Največkrat se obiskovalci zberejo V Bovcu, kjer je na voljo tudi največ pisarn. Nato se z ekipo odpeljejo na zbirno mesto, kjer se primerno oblečejo te opremijo za varen spust. 

Rafting na Soči se začne na točki, ki je prilagojena za varen spust. Pri spustu moramo vedno upoštevati vsa navodila vodnikov, saj bomo le tako lahko varno prišli do konca vožnje. Med spustom se s čolnom tudi večkrat ustavite ter izkoristite možnost skakanja v rečne tolmune  ter plavanja v osvežilni reki. Zeblo vas ne bo, saj boste imeli na sebi kvalitetno obleko iz neoprena. 

Rafting na Soči se zaključi tako, da se posušite ter odpeljete na prostor za piknik. To je idealen zaključek dneva, saj se s dobro hrano okrepčate in spočijete ob reki. Najpogumnejši la lahko ponovno zaplavajo v hladni vodi. 

 

Kajak Soča je pogost vpis v internet

Kajak Soča je geslo s katerim poiščemo ponudnike, ki nudijo aktivnosti s kajakom po reki Soči. Tam lahko najdemo tudi opcijo spusta z odprtim kajakom, ki je veliko bolj enostavna, kot spust z navadnim kajakom in ne zahteva predhodnega znanja, ker je ta vrsta kajaka lažje obvladljiva ter nam omogoča prosto gibanje. 

Kajak Soča je aktivnost na katero moramo biti primerno pripravljeni. Preden se z navadnim kajakom lahko sami podamo po reki, se moramo udeležiti kratkega tečaja, kjer nas naučijo osnov upravljanja kajaka. Ker večina obiskovalcev nima časa za tečaj, se raje preizkusijo z odprtim kajakom, ki nudi odlično alternativo navadnemu kajaku. Cena spusta je odvisna od posamezne agencije, ki aktivnost ponuja, giblje pa se me petdesetimi in šestdesetimi evri.