Novi čistilni pripomočki so lahko precej dragi, medtem ko imamo na trgu rabljene opreme na voljo precej pestro zbirko, ki bo po godu tako domačim uporabnikom kot tudi profesionalcem. Posebej priljubljeni so rabljeni visokotlačni čistilci, ki jih ni težko najti – običajno so zelo poceni, hkrati pa zelo uporabni in brezhibno delujoči, tako da ima nakup odličen izkoristek.

Po rabljenih čistilnih pripomočkih posegajo zahtevni domači uporabniki, ki se odločajo za nakup nekoliko dražje opreme. V višjem kakovostnem razredu je tudi cenovni preskok kar očiten, zato pride do višjih stroškov. To pomeni, da bo nakup rabljene naprave še bolj smiseln, saj je na ta način možno dobiti naprave, ki se s svojimi zmogljivostmi in funkcionalnostmi uvrščajo v višji kakovostni razred, cena na trgu rabljenih naprav pa ostaja ugodna. Rabljeni visokotlačni čistilci so priljubljena izbira, saj so vsestransko uporabni in jih najdemo v vseh mogočih okoljih, zato se tudi pogosto prodajajo. To je dodaten plus za tiste, ki želijo najti najboljšo ponudbo – rabljeni visokotlačni čistilci so na voljo v neštetih različicah in po različnih cenah, tako da je izbira dovolj široka.

Seveda pa na trgu rabljene opreme niso prisotni le rabljeni visokotlačni čistilci, temveč lahko najdemo še bogato zbirko drugih naprav. Na svoj račun bodo prišli tudi zahtevnejši kupci, ki iščejo industrijski sesalec ali kakšno drugo napredno napravo za zahtevnejše čiščenje. Tudi industrijski sesalec je lahko zelo drag kos opreme, ki pri nakupu novega izdelka ne upravičuje svoje cene za vsakega kupca. Mnogi bodo bolj smiselno rešitev videli v ponudbi rabljenih naprav – na tem trgu bo možno industrijski sesalec nabaviti po bistveno ugodnejši ceni. To je priljubljena izbira tudi med profesionalnimi uporabniki, ki si ne morejo privoščiti kompromisov glede kvalitete in zmogljivosti, imajo pa nekaj manevrskega prostora pri določanju cene, če se bolj osredotočijo na rabljene izdelke.