PVC lamele so odlične tudi za zaščito pred vsemi letečimi tujki, ki radi zaidejo v notranjost prostora. Še zlasti v poletnem času se na kmetiji pojavijo različne žuželke, ki jih bo v večernih urah privabila luč v objektu. To pomeni, da se nam bo lahko v kmetijski hali hitro nabralo veliko nezaželenih žuželk, ki jih ne bomo uspeli več omejiti. 

PVC lamele so odlična zaščita za takšne primere, saj se bodo žuželke zaletele vanje in ne bodo uspele priti v notranjost prostora. V dnevnem času pa bodo lamele preprečevale vstop nadležnih muh, ki so v toplih mesecih še toliko bolj pogoste. 

PVC lamele lahko uporabimo tudi v živilski industriji, kar pomeni da so odlične za manjše predelovalne obrate. Tako lahko srečamo tudi v sirarni in v mlekarni, kjer lamele ščitijo prostor pred nečistočami. Tudi v hladilnicah lahko srečamo lamele, ki skrbijo za čistočo prostorov, kjer se shranjuje meso, še zlasti v ogromnih hladilnih komorah, ki imajo več prostorov in prehodov. 

 

Hlevski ventilatorji za prezračevanje v poletnih dneh

Hlevski ventilatorji so nujno potrebni za vzdrževanje svežega zraka znotraj hleva v toplih poletnih mesecih. Poleti se temperature lahko dvignejo tudi do 40 stopinj Celzija. Takrat je zrak povsod zadušljiv, še zlasti v kmetijskih hlevih, kjer imajo kmetje veliko glav živine. Dober kmet bo omogočil svojim živalim najboljše pogoje za življenje in zato bo namestil več hlevskih ventilatorjev, ki bodo skrbeli za svež zrak. 

Hlevski ventilatorji morajo biti v veliki hali nameščeni vsakih nekaj metrov, po celotni dolžini hleva. Najbolje je, če se odločimo za postavitev ventilatorjev v dveh vzporednih vrstah, ki potekajo vzdolž hleva. Tako bodo vsi delujoči ventilatorji hladili prostor in poskrbeli, da bo vedno svež. 

Hlevski ventilatorji tako preprečujejo vročinski stres, ki je za govedo resnično škodljiv. Vsaka temperatura, ki je višja od 20 stopinj Celzija, je za krave lahko zelo naporna.