Projekcijska oprema je pogosto velika, nerodna in zahteva veliko časa, da jo pravilno postavimo, povežemo z virom vsebin in nastavimo sliko tako, da bo izgledala kolikor toliko v redu. Ne glede na to, ali uporabljamo projektor v domačem ali poslovnem okolju, je pametno projiciranje kar se da poenostaviti – to lahko do neke mere dosežemo že s tem, da izberemo prave izdelke.

Enostaven projektor

Najbolj enostavni so prenosni projektorji, ki ponujajo le nekaj gumbov in vhod za povezavo z računalnikom ali mobilno napravo. A takšni projektorji imajo določene pomanjkljivosti, zaradi katerih v večini situacij ne pridejo v poštev. Pri običajnih projektorjih pa življenje nekoliko poenostavijo tisti, ki za osvetlitev ne potrebujejo žarnice za projektorje. To so naprave, ki delujejo z LED osvetlitvijo, s tem pa se izognemo uporabi žarnice za projektorje in številnim komplikacijam, ki jih ta prinaša. Žarnica se pri delovanju pregreva, hitro se tudi obrablja in ima relativno kratko življenjsko dobo. To pomeni, da jo bo treba že kmalu zamenjati, vsak, ki se je s tem opravilom že kdaj srečal, pa bo povedal, da so žarnice za projektorje za nameček še precej drage. LED projektor vse te zagate elegantno reši.

Učinkovito platno

Tudi pri platnu lahko najdemo izdelke, ki nam olajšajo življenje. Če je na primer projekcijsko platno električno, bo uporaba veliko bolj enostavna, kot če bi izbrali platno na ročno upravljanje. Sicer ni nujno, da ima projekcijsko platno električno upravljanje, da bi lahko uživali v enostavni projekciji – v nekaterih primerih se odlično obnese kar fiksno platno, ki ga ni treba upravljati, torej je vedno v optimalni pripravljenosti. Ta rešitev ni vedno optimalna, a včasih se gotovo izkaže za najboljšo. V prav vsaki situaciji pa bomo zadovoljni, če ima projekcijsko platno električno upravljanje na daljavo, saj je to zelo enostavna opcija za optimalno udobje.