Visokotlačni čistilci so neizmerno uporabno orodje oziroma pripomoček za vse tiste, ki se redno ukvarjajo z urejanjem vrta ali zunanjih površin nasploh. Prav tako velja, da lahko z dodatnimi šobami, ki so specializirane za točno določeno nalogo lahko svoje delo opravimo še bolj kvalitetno. Karcher K5 je odličen prikaz tega, kako daleč nas lahko pelje tehnologija, tudi v izvedbi, ki je primerna za uporabo doma. Ne le, da se Karcher K5 lahko optimalno prilagodi na vsako površino s pomočjo natančnega nastavljanja tlaka, pod katerim brizga voda, ampak je tudi povsem prilagojen na delo domačih mojstrov s teleskopskim ročajem, ter načinom menjanja brizganja vode ter čistila z eno samo potezo. 

Visokotlačni čistilec Karcher K5 je predvsem uporaben zaradi tega, ker ima nizko težišče, kar ga naredi izjemno stabilnega, prav tako pa je naprava narejena tako, da je relativno lahko, tako da je Karcher K5 precej enostavno prestavljati.

Čistoča znotraj doma

Za vse tiste, ki imate majhne otroke ali pa hišne ljubljenčke veste, kako hitro se lahko ponovno umažejo tla, oziroma niti ne toliko umažejo, kot se na njih naberejo skoraj da nemogoče reči kot so listi, kamenčki, prah in seveda dlake. Najboljši pripomoček za lastnike majhnih živalic ter majhnih otrok je globinski sesalec. Način, na katerega se globinski sesalec razlikuje od navadnih sesalcev je v tem, da deluje s precej močnejšim motorjem, kar pa se na žalost odraža v ceni, vendar se to poplača z neverjetno visoko močjo čiščenja, ki jo premore le globinski sesalec. S to napravo lahko napadete tudi preproge ali druge površine, ki bi sicer vile nekoliko zanemarjene glede čiščenja, in končno boste lahko uživali v popolnoma čisti preprogi. Prav tako kot navadni sesalci se mora globinski sesalec redno vzdrževati in preverjati, da je vrečka oziroma odprtina, v kateri se nabirajo smeti prazna.