Prestižno pohištvo ne odpira le možnosti za hvalisanje, prav tako ne gre le za čudovit estetski element, ki naredi cel prostor bistveno bolj privlačen. Nič manj se takšno pohištvo ne izkaže s svojo funkcionalnostjo in uporabnostjo, predvsem za zahtevnejše uporabnike. Izkaže se, da je prestižen vtis le dobrodošel stranski učinek, v ospredje pa stopijo druge odlike takšnih kosov pohištva.

Usnjena sedežna garnitura

Pri sedežnih garniturah je usnje nedvomno tisti faktor, ki pomeni poseben prestiž. Še posebej garniture iz naravnega usnja veljajo za najbolj prestižen element, ki ga lahko umestimo v dnevno sobo. A poleg tega takšno pohištvo ponuja tudi maksimalno zadovoljstvo uporabnikov. Usnjena sedežna garnitura je izjemno kakovostna, ima praktično neomejeno življenjsko dobo, torej na dolgi rok upraviči tudi višjo ceno. Poleg tega so tovrstne garniture načeloma udobne in prijetne za uporabo, pogosto tudi precej prilagodljive. Na voljo so kotne garniture in druge izvedbe, izbira pa je dovolj pestra tako za zahtevne kot manj zahtevne kupce, katerim bo morda povsem zadostovala tudi usnjena sedežna garnitura iz umetnega usnja.

Pisarniški stol

Posebej prestižni so pogosto tudi pisarniški stoli. Včasih niti ni razvidno, da je namenjen tak stol pisarniški rabi, saj je bogato obložen in prestižno oblikovan. Ne glede na to, ali je stol pisarniški ali ne, ima zelo privlačne lastnosti – tudi takšni stoli so lahko opremljeni z usnjem, torej so kvalitetni in odporni ter privlačni na pogled, predvsem pa morajo biti dobro oblazinjeni, da zagotavljajo udobje tudi po daljšem času uporabe. Še posebej mora biti prilagojen stol pisarniški rabi z vsestransko prilagodljivostjo, običajno ima podvozje na kolesih in možnost nastavitve po višini in naklonu naslona. Takšni stoli z udobjem in funkcionalnostjo upravičujejo višjo ceno, še posebej za tiste, ki nameravajo na njih presedeti dlje časa. Za ta namen morajo biti še ergonomsko oblikovani.