Prenosna posteljica praviloma ne sodi med obvezno opremo, ki jo morate imeti pripravljeno za svojega novega družinskega člana. Pomembna pa je, da imate v svojem domu že nameščeno kakovostno zibelko ali pa otroško posteljico. Če bo ta še prenosna, pa toliko bolje. 

A v resnici boste kaj hitro ugotovili, da je prenosna posteljica še kako zelo uporabna oziroma praktična. Lahko jo boste uporabljali doma ali pa jo boste vzeli s seboj na potovanje. 

Sodobno zasnovana prenosna posteljica pa je veliko več kot le prostor, kjer bo vaš malček kakovostno počival oziroma spal. Takšna vrsta posteljic je namreč zelo napredovala. Poleg počitka in spanca vam prenosna posteljica omogoča še dobro mesto za preoblačenje, navajanje na spanje. 

Prenosna posteljica dobrega proizvajalca in ugodne cene vam je na voljo v otroški spletni trgovini, v kateri boste med drugim lahko izbirali še drugo uporabno opremo za vaše male junake. 

Otroški avtosedež in njegova pravilna uporaba 

Čeprav ste svojemu malčku zagotovili najbolj kakovosten otroški avtosedež vrhunskega proizvajalca, pa ta otroku ne bo kaj dosti koristil, če ga ne boste uporabljali pravilno. Med ključnimi napakami je nepravilna namestitev sedeža v avto. To za otroka lahko predstavlja izjemno veliko nevarnost. Ravno zato je še toliko pomembneje, da pri nakupu avtosedeža preberete vsa navodila proizvajalca. 

Otroški avtosedež vključuje veliko število delov, ki pa jih morate pri montaži uporabiti v celoti. Prav tako je pomembno, da je avtosedež dovolj čvrsto pritrjen na sedež avta. To lahko naredite s pomočjo pasu ali s posebnim sistemom. Pri večjih sedežih poskrbite tudi za to, da je vklopljena zračna blazina. Prav tako mora biti sedež za malčka kolikor se le da potisnjen nazaj. 

Sicer pa se otroški avtosedež od proizvajalca do proizvajalca med seboj razlikuje. Priporočamo vam, da se že na daleč izogibate manj ali celo nepoznanih proizvajalcem, ki na trgu ponujajo sumljivo ugodne avtosedeže za otroke.