Kovina se veliko uporablja pri delu, predvsem pri obdelavi materialov in izdelavi končnih izdelkov. A nič manj pomembna ni v drugi vlogi, ki je morda nekoliko bolj obstranska, a vseeno ključna. Uporablja se namreč tudi za izdelavo pohištva, ki ga uporabljamo v delavnici. Če so na primer garderobne omare kovinske, lahko od njih pričakujemo številne prednosti, enako velja za drugo kovinsko pohištvo in pripomočke v zahtevnem industrijskem okolju.

Drugi materiali večinoma hitro pokažejo pomanjkljivosti. Plastika je resda cenejša in pogosto bolj vsestranska, ponuja tudi večjo izbiro izdelkov in jo lahko celo poljubno oblikujemo, a se ne uspe dlje časa spopadati z zahtevnim okoljem, ki pohištvo redno izpostavlja velikim obremenitvam in drugim grožnjam. Tako morajo biti garderobne omare kovinske, če želimo od njih pričakovati dolgo življenjsko dobo in nemoteno uporabnost skozi ves ta čas. Drugi materiali kaj hitro pokažejo znake obrabe in drugih vplivov, ki jim lahko škodujejo. Pogosto gre tudi za razne kemikalije, na primer barve in razredčila, ki so do pohištva posebej neprizanesljive. V poštev pridejo le garderobne omare kovinske izvedbe, enako pa velja za drugo pohištvo, ki mora biti prilagojeno zahtevam okolja.

Kovina ima torej glavno prednost v odpornosti in življenjski dobi. Uporablja se tudi za druge izdelke, tudi ključne kose pohištva v delavnici, kakršen je na primer delovna miza. Vsaj ogrodje takšne mize bo gotovo kovinsko, saj takšna izvedba zagotavlja vzdržljivost in nosilnost. Delovna miza ima lahko zgornjo ploščo iz masivnega lesa ali drugih materialov, odvisno od zahtev dela. Pogosto pa je v celoti kovinska, saj tudi kovinska površina prinaša mnoge prednosti – enostavno jo je čistiti, omogoča izvedbo vseh mogočih del, prav tako se ne obrabi in uniči niti pri redni in zahtevnejši rabi. Da bo delovna miza kar najbolj ustrezala pričakovanjem in potrebam, je torej pametno izbrati kakovosten kovinski izdelek.