Posočje je priljubljena tarča avanturistov, ki želijo preizkusiti različne adrenalinske aktivnosti. Okolje v tem delu Slovenije ponuja zelo veliko možnosti, svoje pa dodajo še lokalne turistične agencije, ki pomagajo pri izkoriščanju tega potenciala. Rezultat je atraktivna ponudba, v kateri bo prav vsak obiskovalec našel nekaj zase.

Zanesljivo bo navdušil že rafting, ki velja za klasično izbiro obiskovalcev soške doline. Soča rafting je priljubljena izbira med domačimi in tujimi obiskovalci, posledično pa se je zelo dobro razvila tudi ponudba. V krajih ob reki Soči najdemo turistične agencije, ki se pretežno ukvarjajo prav z raftingom, zato je veliko ponudbe. Soča rafting se običajno izvaja v obliki vodenih spustov po reki Soči, predvsem če gre za kakšne večje organizirane skupine. So pa ponudniki dokaj prilagodljivi in lahko oblikujejo tudi drugačne izkušnje. Naposled pa lahko izbiramo tudi med prilagodljivimi možnostmi za izposojo opreme, prevoz in podobne storitve, ki naredijo Soča rafting prav poseben za vsakega obiskovalca.

Lokalne turistične agencije pa svojo ponudbo širijo tudi onkraj same reke. Še posebej to velja za Bovec, ki je največje turistično središče Posočja, tako pa tudi najboljša izbira za razne adrenalinske aktivnosti, na primer soteskanje. Bovec je idealno izhodišče za tiste, ki želijo spoznati soteske okoliških potokov. Tudi za soteskanje Bovec ponuja kar nekaj možnosti, s tem pa tudi kar nekaj variacije pri končni izkušnji na terenu. Na voljo so vodene odprave po različnih soteskah, v vsakem primeru pa lahko računamo na to, da se bomo morali kar dobro potruditi pri spuščanju po naravnih poligonih z različnimi ovirami. Tako ponuja za soteskanje Bovec nepozabno dogodivščino vsakemu obiskovalcu – najlažji programi vključujejo za kakšni dve uri potepanja po slikovitih soteskah, najdaljše odprave pa trajajo po šest ur ali več, pri tem pa se srečamo z mnogimi ovirami in izzivi na razgibanem naravnem poligonu.