Promocijska darila morajo imeti celo vrsto ustreznih lastnosti, če jih želimo kar najbolje izkoristiti v tej vlogi. Običajno gre za dokaj poceni izdelke, ki jih lahko brez velikih stroškov naročimo tudi v večjem številu. Poleg tega je pomembno, da je možno te izdelke dodatno obdelati, opremiti z logotipom in promocijskim sporočilom, vedno pa je pametno, da imajo promocijska darila še uporabno vrednost za prejemnika. Tem pogojem ustrezajo različne vrste izdelkov, tako da imamo še vedno kar nekaj izbire.

Med zelo priljubljenimi opcijami so vžigalniki in drugi drobni pripomočki, ki so pogosto v uporabi. Prav vžigalniki so pogosto idealno promocijsko sredstvo, saj so vedno pri roki, uporabljajo se tudi v javnosti, tako da pridejo promocijska sporočila res do izraza. Če pri tem uspemo zadeti tudi pravo ciljno publiko, lahko pričakujemo odličen učinek promocijske akcije, tudi če so vžigalniki precej poceni in enostavni. Ravno to so prednosti, ki se izkažejo za odločilne pri izbiri promocijskih izdelkov, zato ni čudno, da so vžigalniki tako priljubljeni.

Prav tako priljubljeni pa so tudi drugi uporabni izdelki. Zelo vsestranske so vrečke, ki so na voljo v različnih oblikah. Posebej priljubljene so nakupovalne vrečke za večkratno uporabo, lahko pa najdemo tudi drugačne izvedbe, ki jih je možno zelo lepo oblikovati in potiskati s poljubnimi motivi. Tako so vrečke zelo uporabno promocijsko sredstvo, ne glede na to, ali jih uporabljamo v kombinaciji z drugimi izdelki ali samostojno. So poceni, lahko jih enostavno naročimo tudi v večjem številu, poleg tega pa jih je možno brez težav opremiti z velikim in izstopajočim motivom. Tako imajo vrečke vse potrebne prednosti, ki jih iščemo pri promocijskih darilih.

Z dobro izbiro ustreznih izdelkov lahko zagotovimo odličen izkoristek pri uporabi v vlogi promocijskih daril. Kar nekaj opcij se izkaže z ugodno ceno in enostavno obdelavo, kar je pogosto idealna kombinacija.