Otroški vozički 3 v 1 so vozički, ki imajo več funkcij. Prvi sestavni del otroškega vozička 3 v 1 je košara. Novorojenček ali dojenček v košari samo lezi in spi. Uporabljate jo takrat, ko vas dojenček še ne more sedeti, ampak samo leži, počiva in spi. Matere vozičke z košaro ne uporabljajo samo za sprehode, ampak tudi za počitek dojenčka. Dojenčka matere pustijo na svežem zraku. Sveži zrak ga omami in tako lahko lažje zaspi. Zdravniki tudi priporočajo, da lahko kmalu po rojstvu otroka peljete na svež zrak. Seveda ne v zelo hladnem vremenu. Starši morajo sami preceniti kdaj lahko gre ven. Dojenčka moramo tudi primerno napraviti.

Otroški vozički 3 v 1 in njegov drugi sestavni del je sedež. Drugi del vozička uporabite, ko otrok lahko že samostojno sedi. To se zgodi po navadi od šestih mesecih naprej.

Zadnji sestavni del vozička pa je lupinica. Lupinico prvič potrebujemo, ko nesemo novorojenčka iz porodnišnice v avto in nato domov.

Zibelka

Zibelka je zelo pomembna za vašega novorojenčka in kasneje dojenčka. Starši morajo poskrbeti, da bo njihovemu novemu družinskemu članu kar se da lepo, prijetno in udobno. Seveda pa ne smemo pozabiti na varnost.

Zibelka je narejena iz kakovostnih materialov, po navadi je iz lesa. Pri postavitvi zibelke je izredno pomembno, da svojemu novorojenčku kupimo kvalitetno podlogo, ter da ima čisto, lepo in udobno posteljnino.

Zibelka ni zelo pomembna samo za novorojenčka, ampak tudi za njegovo mater. Mati se mora prve tedne zelo paziti. Ni zastonj pregovor, da je prva dva tedna po rojstvu še vedno smrt prisotna pod posteljo. Mati se mora paziti od dva do šest tednov po porodu. To je v primeru, da je imela normalen porod. Mora pa tudi nabrati moči in se regenerirati. V tem času ne sme težko dvigovati, niti se ne sme sklanjati in zibelka sluzi svojemu namenu. Saj je visoka in nima velike ograde, da bi pritiskala telo od njo.