Tako kot vi znate uživati ob okusni ter zdravi hrani, tako uživa tudi vaš hišni ljubljenček, kar vam zna tudi zelo dobro pokazati. Pri tem pa ne gre zgolj samo za uživanje, temveč je okusna in zdrava hrana za psa pomembna tudi za njegovo počutje, udobje in zdravje na dolgi rok. 

Vsaka zdrava hrana za psa vsebuje vsa potrebna hranila, ki jih žival potrebuje za svoj razvoj ter za odlično psihično ter fizično počutje. Takšna hrana vsebuje zadostno količino beljakovin, ogljikovih hidratov, zdravih maščob ter obilico mineralov ter vitaminov. 

Zdrava hrana za psa torej vključuje hranila, ki so pomembna tudi za ljudi. V nadaljevanju je pomembno, da psu dajete primerno količino hrane na dan in da mu je ta ponujena ob točno določenem času. Tudi to je za živali izjemnega pomena. Na dolgi rok to ne vpliva samo na ugodne, temveč tudi na splošno zdravje in počutje in ne nazadnje tudi na življenjsko dobo živali. 

Kakovostna suha hrana za psa 

Psi obožujejo okusno in kakovostno pripravljeno hrano, zato pazite, kje in kakšno boste kupovali. Suha hrana za psa je samo ena od vrst, ki jo je najbolje kupiti kar v specializiranih trgovinah s hrano za živali. 

Suha hrana za psa se najpogosteje navezuje na brikete. Na trgu jih lahko najdete v številnih različicah, ki se med seboj razlikujejo tudi po okusu. Ta je razviden že iz zapisa na embalaži. Če ste domov prinesli določeno vrsto briketov, ki vašemu psu ne ugajajo najbolje, jih čim prej zamenjajte oziroma ugotovite, kateri od številnih okusov mu je najbolj po volji. 

Suha hrana za psa se seveda lahko kupi tudi v drugih oblikah. Psi naravnost obožujejo tudi priboljške, s katerimi jih lahko postrežemo le občasno. Najbolje, da jih z njimi nagrajujete, pri roki pa jih imejte vedno, saj nikoli ne veste, kdaj boste z odličnim priboljškom svojega pasjega prijatelja morda celo podkupili.