Odvod dima in toplote mora imeti vsaka moderna zgradba, saj le tako lahko zagotovimo varnost vseh zaposlenih. Žal se v  starejših stavbah takšne rešitve še vedno ne nameščajo, zato pa je nujno potrebno, da jih namestijo vsi, ki na novo gradijo industrijske objekte in poslovne zgradbe. 

Odvod dima in toplote je lahko namreč v ključnem trenutku edina rešitev za ljudi, ki se znajdejo v gorečem poslopju. V določenih situacijah se zgodi, da se požar izredno hitro razširi po celotnem nadstropju. V takem primeru se lahko ljudje, brez primernega sistema za odvajanje dima in toplote, hitro zadušijo. 

Odvod dima in toplote je torej resnično bistven za reševanje človeških življen, ki so vedno najbolj dragocena. Vsako življenje je neprecenljivo in zato morajo odgovorni poskrbeti, da delavci delajo v varnih pogojih dela. 

Polikarbonat nam omogoča veliko možnosti

Polikarbonat je material, iz katerega izdelujejo izredno uporabne plošče. Takšne plošče so zaradi svoje fleksibilnosti in majhne teže lahko uporabljane na različnih področjih doma. Z njim se največkrat izdelujejo različne kritine, saj se je že v veliko primerih izkazal kot odličen material, ki brez težav kljubuje močnemu soncu ter ostalim vremenskim pojavom. Vsekakor ga lahko uporabimo tudi v drugačne namene. 

Polikarbonat se lahko na primer uporabi za zaščito balkona. Veliko starejših balkonov ima kovinsko ograjo. Če si želimo balkon malce zakriti, da preprečimo poglede sosedov, si lahko balkonsko ograjo obdamo s polibikarbonatnimi ploščami, ki so idealne za omenjeno funkcijo. Ker se enostavno oblikujejo, jih bomo narezali na kose želene velikosti in jih nato pritrdili na ograjo. 

Polikarbonat lahko uporabimo tudi za izdelavo vrtne ute, v katero si bomo pospravili vse orodje, ki ga bomo skozi celo leto potrebovali za obdelovanje vrta. Vsak vrtnar ima vedno veliko orodja, ki mora bit varno pospravljeno. Če ne želimo orodja shranjevati v hiši, je manjša uta iz polibikarbonata odlična rešitev za naše skrbi.