Ni vseeno, kateremu serviserju zaupamo svoj jekleni konjiček. Ne samo, da je treba izbrati pooblaščenega serviserja, ki se spozna na znamko in model avtomobila ter ima dostop do originalnih nadomestnih delov, prepričati se je treba tudi o izboru in kakovosti dodatnih storitev ter spremljevalne ponudbe. Nekatere ključne odlike se izkažejo za neprecenljive ravno takrat, ko jih najbolj potrebujemo.

To je na primer hitri servis, ki vključuje posredovanje na cesti. Različni vzroki lahko povzročijo, da z nedelujočim avtomobilom obstanemo ob cesti, v tem primeru pa je potreben hitri servis. Od serviserja je odvisno, kako hitro in učinkovito bodo težave odpravljene oziroma kako hitro bomo dobili ustrezno nadomestno vozilo. Hitri servis je zlata vredna rešitev v primeru, da se nam tovrstna nevšečnost pripeti ravno na kakšni pomembni poti, pri kateri si ne smemo privoščiti zamude. Dober serviser bo poskrbel, da bo časovni zamik le nekaj minut, v nasprotnem primeru pa bi ga lahko merili kar v urah. Vsekakor se v takšnem primeru hitro pokaže, kako dosegljiv, zanesljiv in prilagodljiv je izbrani servis, se pa splača o teh kvalitetah poizvedeti že prej.

Na avtomobilski servis se zanašamo tudi takrat, ko je treba zamenjati pnevmatike. Letne in zimske gume zahtevajo obisk servisa dvakrat v letu, torej kar pogosto, kar je zadosten razlog, da poiščemo dobrega serviserja. Če ta nudi pnevmatike, letne in zimske, za nakup, pa je to še dodaten razlog za premišljeno izbiro. Serviser namreč ni le strokovnjak, ki bo gume namestil na vozilo, temveč lahko pomaga tudi pri izbiri in nakupu, dodatne storitve pa zagotavljajo še centriranje pnevmatik, menjavo platišč, nastavitev podvozja … Tako pnevmatike letne kot zimske izvedbe zahtevajo veliko pozornosti pri nakupu, tu se nasvet strokovnjaka lahko izkaže za zelo dobrodošlo opcijo. Nasprotno pa lahko serviser svojim strankam priporoča le tiste izdelke, od katerih ima največ dobička, torej je izbira pravega serviserja še toliko bolj pomembna!