Obračalniki so odličen pripomoček za vsakoletno obračanje pokošene trave, ki mora imeti po košni optimalne pogoje, da se lahko popolnoma posuši. Le dobro posušeno travo lahko nato spravimo v bale sena, ki skozi celo zimo hranijo naše domače živali. V kolikor trava ni prav posušena, se bo v bali lahko navlažila in bo zaradi tega vse postalo plesnivo. Tako si bomo uničili celotno balo sena. 

Obračalniki so namenjeni vsem, ki imajo večje travnate površine, ki jih poleti pokosijo. Včasih so kmetje travo obračali ročno. To jim je vzelo ogromno časa, še posebno tistim, ki so imeli izredno dolge travnike, saj so morali nahraniti ogromno krav. Na srečo je danes na voljo veliko kmetijske mehanizacije, ki jo vsi večji kmetje radi uporabljajo, saj tako prihranijo veliko časa. 

Obračalniki poskrbijo da bo sušena trava dobro obrnjena. Le z obračalnikom lahko namreč poskrbimo za idealne pogoje, ki jih trava v današnjih vremenskih razmerah resnično potrebuje. 

 

Rezervni deli BCS po ugodni ceni

Rezervni deli BCS so na voljo v vseh večjih trgovinah s kmetijsko mehanizacijo. Velikokrat jih imajo na voljo tudi mehaniki in serviserji, ki se posvečajo popravilom kmetijskih strojev in zato vedno potrebujejo ustrezne rezervne dele, s katerimi lahko v hipu popravijo nastalo okvaro. 

Rezervni deli BCS so na voljo tudi na spletu. Različni ponudniki, ki se ukvarjajo z nabavo in prodajo kmetijskih strojev, po ugodni ceni prodajajo različne rezervne dele, med drugim tudi takšne za kosilnico BCS. To so idealne kosilnice za večje kmetijske površine. Vsak kmet, ki ima vsaj en večji travnik ima doma BCS kosilnico, saj je edina naprava, ki mu hitro in brez težav pokosi tudi travo, ki je že izredno dolga.

Rezervni deli BCS so potrebi, ker se včasih zgodi, da se kosilnica pokvari, ker je kmet v visoki travi zadel kakšen trd predmet. V takšnem primeru bo zagotovo potreboval vsaj nekaj rezervnih delov, da bo kosilnico popravil.