Pri gradnji moramo biti zelo pozorni na to, da so ključne nosilne konstrukcije dobro izdelane in bodo brezhibno opravljale svoje delo. Ne moremo si privoščiti nikakršnih kompromisov, saj gre za ključne elemente, na katere se stalno zanašamo. Zato se uporabljajo kovinske konstrukcije, ki jih je treba previdno oblikovati in izdelati. V poštev pridejo kakovostne konstrukcije z zadostno nosilnostjo, posvetiti pa se je treba tudi mnogim detajlom.

Obdelava kovin

Predvsem je pomembno, da imamo možnost natančne obdelave kovin. Na voljo imamo različne opcije na tem področju, sodobna tehnologija ponuja kar nekaj posrečenih rešitev. Predvsem mislimo na laserski razrez, ki je postal že nuja pri obdelavi kovin za praktično vsak namen. Laserski razrez nam namreč omogoča izjemno natančno oblikovanje ključnih kovinskih elementov, zato pride v poštev tudi pri izdelavi naprednih konstrukcij.

Tudi večje konstrukcije moramo previdno in natančno oblikovati, saj lahko le tako poskrbimo za ustrezno razporeditev sil in optimalno prenašanje obremenitev. Poleg natančnosti pa ima laserski razrez seveda še druge prednosti. Predvsem omogoča hitro in enostavno oblikovanje kovinskih elementov, pogosto brez potrebe po kakšnem posebnem delu, saj vse opravi računalniško vodena naprava. Kovinske konstrukcije bodo tako izdelane hitro in brez težav, posledično bodo tudi relativno poceni, v praksi pa seveda lahko pričakujemo izvrsten rezultat pri uporabi takšne opreme.

Postavitev konstrukcij

Postavitev kovinske konstrukcije mora biti izvedena zanesljivo in kvalitetno, saj bo konstrukcija dolga leta prenašala velike obremenitve. V nekaterih primerih je konstrukcija vidna in mora biti lepo oblikovana, ne le zaradi svoje funkcije. Mnogi manjši objekti so skoraj v celoti izdelani iz jeklene konstrukcije, pri teh je še toliko bolj pomembno, da ne sklepamo kompromisov pri kakovosti oblikovanja, izdelave in postavitve takšne kovinske konstrukcije. Pričakujemo lahko zelo dober rezultat, če ugodimo vsem tem zahtevam, ne smemo pa iskati kakšnih bližnjic, saj so posledice lahko zelo slabe.