V decembru se lotevamo različnih kulinaričnih podvigov, najbolj značilna je priprava božičnih piškotov in drugih specialitet. Seveda pa se ob pečici preizkusimo tudi ob drugih praznikih ali pa kar tako, ko se pojavi dobra priložnost za kulinarično udejstvovanje. V vsakem primeru moramo imeti pri roki opremo, ki nam pri tem delu pomaga. Nekateri pripomočki so namenjeni prav pripravi prazničnih slaščic, ob tem pa potrebujemo tudi razne splošno uporabne materiale, kakršna je aluminijasta folija. Vse to seveda dopolnimo z napravami in pripomočki za obdelavo sestavin.

Oprema za slaščice

Če se želimo resno lotiti priprave kakšnih dovršenih slaščic, bomo potrebovali ustrezne pripomočke za te specialitete. Medtem ko lahko recimo za piškote poskrbi že aluminijasta folija, bo praznične piškote bolje shranjevati v prilagojeni embalaži. Podobno velja za torte, pri teh so na voljo podstavki za torte, ki so zelo uporabni tudi pri domači peki. Podstavki za torte skrbijo za to, da lahko varno odložimo čudovite specialitete, lahko jih tudi prenašamo in naposled postrežemo. Seveda so podstavki za torte še bolj uporabni v profesionalnih slaščičarnah, kjer se takšna oprema redno uporablja.

Oprema za peko

Pri sami peki potrebujemo kar nekaj raznovrstnih pripomočkov. Nekaj je univerzalnih materialov, kakršna je aluminijasta folija, ne smemo pa pozabiti še na papir za peko. Poleg tega moramo imeti vedno pri roki razno drugo embalažo, krožnike, posode in drugo opremo za učinkovito delo z raznimi sestavinami.

Najbolj opazne so večje naprave, ki jih uporabljamo pri peki, a v praksi se ne izkažejo vedno za najbolj pomembne. Napreden kuhinjski robot je recimo vsekakor koristen, a mnoga opravila lahko enostavno opravimo tudi z bolj osnovno opremo ali kar na roke, medtem ko ne najdemo dobrih nadomestkov za kakšne čisto osnovne pripomočke in materiale. Na vse to moramo pomisliti še preden se lotimo praznične peke!