Že pri čiščenju domačega gospodinjstva se poslužujemo številnih naprav in pripomočkov, brez katerih si dela pravzaprav ne moremo več predstavljati. Kaj šele pri čiščenju zahtevnejše umazanije, predvsem pri profesionalnem čiščenju poslovnih in industrijskih prostorov. V teh situacijah uporabljamo podobne pripomočke, ki pa so profesionalnim uporabnikom na voljo v nadgrajenih različicah. Osnovne funkcionalnosti ostajajo enake, dodate pa so nekatere dobrodošle značilnosti, ki upravičijo tudi višjo ceno naprav v profesionalnem programu.

Industrijski sesalec

Običajni sesalec je vsem prav dobro poznan, saj verjetno prav to napravo doma uporabljamo za sesanje preprog in drugih mehkih talnih oblog, tudi za čiščenje sedežnih garnitur, drugega pohištva in tekstila nasploh. Gre za precej vsestranski pripomoček, če ga znamo pravilno uporabiti. Nič čudnega, da je sesalec nepogrešljiva naprava tudi za zahtevnejše profesionalne uporabnike. Ti bodo uporabili industrijski sesalec, ki se prav tako dobro znajde v različnih vlogah, posebej prepričljiv pa je pri sesanju večjih površin z mehkimi talnimi oblogami. Nepogrešljiv je industrijski sesalec na primer v hotelih, kjer imamo opravka s kilometri preprog in neštetimi sobami, ki zahtevajo odlično sesanje.

Industrijski sesalec je posebej dobro pripravljen na redno uporabo in dolgotrajno delovanje. To je še posebej pomembno, saj dela ne moremo kar prekiniti sredi delovnega dne.

Visokotlačni čistilec na toplo vodo

Tudi visokotlačni čistilci so vsestransko uporabni v domačem gospodinjstvu. Tam večinoma uporabljamo osnovne različice takšnih čistilcev, medtem ko profesionalni uporabniki raje izberejo visokotlačni čistilec na toplo vodo, ki ponuja nekaj dodatne zmogljivosti v boju proti najbolj trdovratni umazaniji. Res je sicer, da lahko profesionalni izdelki te vrste dosežejo precej visoko ceno, a so tudi odlično prilagojeni svojemu namenu.

Visokotlačni čistilec na toplo vodo je bistveno bolje prilagojen zahtevni uporabi. Brez težav bo uspešno odstranjeval zasušene madeže in drugo trdovratno umazanijo z manj občutljivih površin. Dobro se izkaže pri dolgotrajnem delu in večjih obremenitvah, v primeru težav pa omogoča hitro popravilo.