Vsi, ki imamo doma vrt ali teraso, komaj čakamo, da pridejo poletni in topli meseci. Le ti nam omogočajo, da dneve preživljamo na prostem. S tem pa ne mislimo samo na druženje s prijatelji ali pripravo piknikov. Vedno več je gospodinj, ki si želi tudi hrano pripravljati v prijetnem sončnem vremenu. Tako je letna kuhinja na vrtu postala želja vsake gospodinje, saj se pogosto uporablja tudi, ko nimamo zabav.

Spletna ponudba različnih letnih kuhinj je zelo pestra. Pred samim nakupom moramo vedeti, kakšno letno kuhinjo si želimo in iz katerih kuhinjskih elementov bo sestavljena. Letna kuhinja na vrtu je tako sestavljena iz različnih materialov, ki so odporni na različne vremenske vplive. Prav tako lahko izbiramo med različnimi barvami in videzom. In kar je najbolj pomembno, letna kuhinja na vrtu mora biti tudi funkcionalna. Zato je potrebno biti pri njeni sestavi in izbiri kuhinjskih elementov toliko bolj previden.

Žar je obvezna oprema za vrtno zabavo

Vrtne zabave so ena izmed najbolj prijetnih oblik druženja z znanci in sorodniki. Z drugo besedo jim rečemo tudi pikniki. Glavna lastnost teh zabav je, da se odvijajo na prostem in okusna hrana, ki je pečena na žaru. Takšna hrana je pripravljena pri visokih temperaturah, kar omogoča, da se pri pečenju hitro naredi skorjica, ki je značilna za ta način peke. Skorjica prepreči iztekanje mesnega soka, zaradi česar je hrana toliko bolj okusna in sočna. Za takšen način peke pa potrebujemo ustrezen žar.

Ponudba različnih žarov je zelo bogata. Njihova izbira je odvisna predvsem od naših potreb in želja. Glede na izbiro načina peke, je žar lahko plinski, električni ali pa na oglje. Plinski žar deluje na plin, električni na elektriko, žar na oglje pa deluje tako, da enostavno zakurimo oglje, ki potem oddaja toploto. Priprava hrane je pri vseh načinih zelo enostavna in hitra.