Donat že od nekdaj poznamo kot vodo, ki blagodejno vpliva na našo prebavo in nam koristi v boju proti zaprtju. A to niso edini razlogi zakaj piti Donat, saj so nedavne raziskave in študije pokazale, da je pozitivnih učinkov še mnogo več.

Donat Mg je naravna mineralna voda, ki vsebuje sulfatne soli, zato je prvi izbor za mnoge, ki imajo težave z redkim iztrebljanjem ali imajo trdo blato. Poleg tega pa je namenjen tudi podpori prebavnemu sistemu, nadomeščanju magnezija, pospešuje izločanje žolča in pomaga pri odpravljanju težav z zgago.

Kako in zakaj piti Donat? 

Ob vseh omenjenih težavah pa se je potrebno zavedati, da pitje Donata ni tako zelo enostavno. Če imate na primer težave z zaprtjem, so navodila za pitje popolnoma drugačna kot v primeru, če imamo težave z zgago. Zakaj piti Donat torej ni edino pomembno vprašanje, ampak je potrebno vedeti tudi kako ga pijemo. Pri tem je potrebno vedeti, da določene programe pitja izvajate stalno, druge pa s prekinitvami.

Kot podporo prebavnemu sistemu, nadomeščanju magnezija ali v primeru težav z zgago lahko Donat pijete stalno in dolgoročno, pred vsakim obrokom. Če imate težave z izločanjem žolča, potem ga pijete počasi, trikrat na dan, pri čemer je zjutraj in zvečer ogret na 23 – 25°C. Kot naravno odvajalo morate Donat Mg piti zjutraj ogretega na 30 – 37°C, zvečer pa sobne temperature.

Donat Mg je naraven in varen za pitje, brez stranskih učinkov

Če se na tem mestu sprašujete, zakaj piti Donat in ne poseči po odvajalih, je odgovor več kot očiten. Donat Mg velja za naravno mineralno vodo, ki ga bogatijo minerali iz razstrupljajočih se kamnin. Ti poskrbijo za pozitiven vpliv Donata na pravilno delovanje organizma in celotno počutje, pri čemer ne boste občutili nobenih stranskih učinkov.

Ob tem ne moremo mimo tega, da je zaradi tega Donat popolnoma naraven in varen za pitje. Njegovo delovanje temelji po principu osmoze, kar pomeni, da sulfati iz črevesne stene srkajo vodo, s čimer se volumen črevesja poveča. Magnezij poskrbi za dodatno sproščanje mišic prebavnega trakta, posledica česar je pospešena peristaltika brez stranskih učinkov.