Najboljša lokacija za inštrukcije so gotovo univerzitetna mesta in urbana središča z večjimi koncentracijami učencev, dijakov in študentov. Tam, kjer je veliko povpraševanja, je tudi veliko ponudbe. Tako so najboljše lokacije za inštrukcije Koper, Ljubljana in Maribor, pa tudi Nova Gorica in druge točke z večjo koncentracijo izobraževalnih ustanov.

Prednost krajev z večjo ponudbo inštrukcij je seveda v tem, da bomo tam našli idealno rešitev za vsak primer. Ne glede na to, ali iščemo inštrukcije osnovnih predmetov, kot je matematika, ali pa nam težave dela kak strokovni predmet, recimo statika, inštrukcije gotovo so na voljo. Zunaj izobraževalnih središč je bistveno težje najti inštruktorje, ki nudijo inštrukcije za kakšne redke strokovne predmete. Res pa je, da tam tudi ni toliko povpraševanja – statika inštrukcije na primer zahteva le pri študentih smeri, ki imajo ta predmet vključen v študijski program, ti pa so zbrani le v univerzitetnih mestih.

Inštrukcije online

Zanimivo in morda zelo uporabno opcijo pa nudi za inštrukcije tudi internet. Ni nujno, da bo treba obiskati za inštrukcije Koper, Ljubljano, Maribor ali kakšno drugo mesto – učinkovito se lahko učne pomoči poslužimo kar doma preko spleta, če seveda najdemo zanesljivega inštruktorja, ki to omogoča.

Inštrukcije online so lahko zelo posrečena rešitev za tiste, ki v svoji okolici ne najdejo dobrega inštruktorja. Seveda bi bilo nesmiselno, da bi morali obiskati za inštrukcije Koper ali drug kraj, če recimo nismo iz neposredne bližine. Inštrukcije online povsem odpravijo potrebo po osebnih srečevanjih, s tem pa ne le potrebe po vožnji, temveč tudi nevšečnosti z usklajevanjem urnikov, iskanjem lokacije in drugimi detajli.

Seveda pa inštrukcije preko spleta niso učinkovite prav v vsakem primeru. Statika inštrukcije recimo zahteva osebno, če gre za posredovanje kakšnih praktičnih konceptov, ki jih je preko spleta težko ponazoriti, pa tudi mnogi drugi predmeti, ki kombinirajo teorijo in prakso, za poučevanje preko spleta morda niso najbolj primerni.