Marsikdo je nezadovoljen s svojim nasmehom, vendar je tudi izjemno pomembno, da se zavedamo, da naši zobje naravno niso popolnoma beli in to od njih pričakovati ni ravno najbolje, saj se lahko hitro s tem, da uporabljamo precej agresivne zobne paste ali domače metode beljenja, pojavijo težave, predvsem s samo sklenino, ki je lahko načeta in ne more več učinkovito varovati našega zoba pred tem, da bi ga napadal karies ali druge reči, ki se jim tipično želimo kar se da izogniti. 

Če se odločate za to, da bi izvedli beljenje zob je najbolje, da to nalogo prepustite strokovnjakom, se pravi profesionalnim zobozdravnikom, ki so popolnoma pripravljeni na to, da morajo vaše zobe poleg tega, da jih pobelijo, tudi nahraniti in zdraviti ter preprečiti škodo. Za vse tiste, ki si želijo, da bi lahko izkusili beljenje zob je najbolj pomembno, da se vnaprej pozanimajo točno kdo izvaja to storitev ter se pri njem naročijo na pregledu, še preden se odločijo in samostojno poskusijo izvesti beljenje zob.

Ali so zobni vsadki zares potrebni?

 

Ni vsak zob, ki izpade nadomeščen z vsadkom. Razlog za to je, da so zobni vsadki načeloma precej težavni kar se tiče samega nameščanja in lahko povzročijo relativno dolgo okrevanje, še posebej, če je pacient nekoliko preveč ambiciozen glede tega, kaj želi jesti. Prav tako se za estetsko izgubo zoba zobni vsadki najpogosteje nameščajo v prednjem delu čeljusti, saj je tam pomembno, da je način, kako manjkajoči zob nadomestimo kar se da diskreten in neopazen. Seveda pa to ne pomeni, da se zobni vsadki uporabljajo samo v estetske namene, tukaj se gre tudi za klinične nadomestitve zoba ter za nastavke za namestitev revolucionarne protetike. Če ne najdemo pravega zobozdravnika, ki bi po ustrezni ceni lahko izvedel operacijo pa se je dobro nekoliko pozanimati, da lahko zares najdemo najboljše.