Kvalitetna hrana je ključna za dobro počutje naših kosmatincev, toda poraja se vprašanje kaj izbrati? Je mokra hrana za pse boljša? Kaj vsebuje suha hrana za pse? Kateri okus je pravi? Na prvi pogled deluje izbira hrane za našega pasjega ljubljenca zakomplicirana in prava zmeda, ko se poglobimo v kakovost hrane pa izbira postane bolj enostavna. Nekateri ljudje izbirajo hrano tudi po priporočilu izkušenj svojih prijateljev, drugi po priporočilih veterinarjev, tretji kupijo hrano, ki je veliko reklamirana, načinov izbire je dosti.
Mokra hrana za pse velja za eno izmed dražjih načinov s katerim hranimo pasjega ljubljenčka. Vendar ima nekatere prednosti, mokra hrana za pse lahko predstavlja dober vir hidracije sploh za tiste pse, ki po naravi ne popijejo zadostne količine vode. Mokra hrana za pse je priporočljiva tudi za pasje mladičke kot tudi za starejše pse, ki so že izgubili izostren voh, saj je navadno močnejšega vonja in tudi bogatejšega okusa. Če je pasji ljubljenček bolan in nima apetita mu navadno bolj tekne mokra hrana za pse, ki bo poskrbela tako za zadosten vnos vseh hranilnih snovi, beljakovin, vitaminov in mineralov kot tudi za zadostno količino vode. Mokra hrana je priporočljiva tudi pri psih, ki so že izgubili zobe ali imajo probleme s čeljustmi. Če je pes nagnjen k zobnim težavam, se lahko mokra hrana lepi na zobe, kar bo od lastnika zahtevalo večjo pazljivost pri zobni higieni psa.
Mokro hrano je navadno po odprtju potrebno hitreje porabiti, suha hrana za pse ima navadno daljši rok uporabe. Suha hrana za pse je lažja za shranjevanje in prehranjevanje naših kosmatincev. Navadno ni bojazni, da bi se suha hrana za pse pokvarila, zato jo lahko brez problema hranimo dlje časa. Seveda pa bo vaš kosmatinec verjetno najbolj vesel odlične kombinacije suhe in mokre pasje hrane v enem obroku.