Nekatere rastline se povsem dobro znajdejo, če jih preprosto pustimo pri miru. Pravzaprav imajo zelo impresivne sposobnosti preživetja, pogosto opazimo kakšno cvetlico rasti v razpokah v asfaltu ali pa na povsem kamniti podlagi. A če se sami lotevamo vzgoje rastlin, jim bomo gotovo želeli ponuditi nekoliko boljše razmere, če se le da kar optimalne. Za to pa bo treba uporabiti določena sredstva, ki spremenijo sestavo tal in rastlinam zagotovijo pravo mešanico hranilnih snovi za zdravo in zanesljivo rast.

Na trgu je ogromno sredstev, ki jih lahko uporabimo – katero izbrati? Predvsem je pomembno, da se pozanimamo o potrebah svojih rastlin in brskamo po sredstvih, ki so namenjena za pravo fazo rasti. Mnoge blagovne znamke ponujajo izdelke za vsako fazo rasti – takšni so recimo izdelki znamke Hesi, ki so zelo dobro prilagojeni za različna obdobja v življenju rastline. Spodbujevalci rasti Hesi so opremljeni z jasnimi oznakami, ki sporočajo, kateremu namenu služijo, tako da ni težko dobiti pravega sredstva za vsako rastlino. Prevladujejo sredstva, ki spodbujajo razvoj korenin, nato pa dobimo še izdelke za spodbujanje rasti in predvsem za boljši pridelek. Hesi ponuja široko zbirko sredstev, ki se odlično obnesejo, če jih uporabimo v pravem trenutku.

Marsikomu se bodo zdeli bolj prepričljivi drugi izdelki, morda tisti pod znamko Advanced nutrients. Ti so na prvi pogled veliko bolj privlačni, saj so opremljeni s čudovito grafično podobo in tudi na ta način potrjujejo, da gre za dovršene izdelke, ki bodo rastlinam prinesli le najboljše. Advanced nutrients pozornosti seveda ne namenja le izgledu embalaže svojih izdelkov, temveč tudi vsebini. Ponuja mešanice hranil, ki imajo točno določen namen, tako da je možno do potankosti optimizirati sestavo tal, v katerih rastejo rastline. Tudi Advanced nutrients ima v ponudbi zelo široko izbiro, tako da bo prišel na svoj račun prav vsak, ki bi želel svojim rastlinam ponuditi le najboljše.