Kakovost se pogosto zmotno predstavlja kot zgolj zmogljivost. V resnici gre za kombinacijo dejavnikov, ki zagotavljajo učinkovito delo. Pri obdelavi zelenic in drugih površin okoli doma se je smiselno opremiti z napravami, ki imajo ravno to dimenzijo najbolj izrazito. Kakovostna oprema bo bistveno poenostavila delo in izboljšala rezultate, pri tem pa sploh ni nujno, da je posebej zmogljiva.

Dober primer je recimo električna kosilnica, ki v primerjavi z motornimi alternativami sicer ne prinaša kakšne bistveno večje zmogljivosti, je pa vsekakor bolj uporabna tako za domače kot za profesionalne uporabnike. Gre namreč za zelo učinkovito napravo, ki bo zanesljivo opravila svoje delo. Električna kosilnica deluje na elektriko, ne potrebuje dragih pogonskih goriv, prav tako ne servisa ali popravil. Ima dolgo življenjsko dobo, skozi leta uporabe pa se nanjo lahko povsem zanesemo. Motorne kosilnice so lahko bolj zmogljive, a v resnici pri vzdrževanju perfektno pokošene trate ta prednost sploh ne pride do izraza, saj bo tudi manj zmogljiva električna kosilnica z drugimi funkcionalnostmi povsem zasenčila zmogljivejše alternative pri tej vrsti uporabe.

Še bolj je to izrazito pri motornih žagah, kjer izstopajo nekateri uveljavljeni proizvajalci. Motorna žaga Stihl na primer ponuja izjemno uporabniško izkušnjo, spet pa so ti izdelki namenjeni tako domačim uporabnikom kot profesionalnim gozdarjem. Med najbolj priljubljenimi izdelki za vsestransko rabo je recimo motorna žaga Stihl MS 180, ki ne prinaša neprekosljive zmogljivosti in tudi ni primerna za podiranje debelih dreves – je okretna, lahka in priročna, s tem pa idealna za tiste naloge, s katerimi se pri delu tudi najpogosteje srečujemo. Namesto zmogljivosti ta motorna žaga Stihl ponuja odlično uporabniško izkušnjo pri redni rabi. Je varčna in tiha pri delovanju, pomembno pa je nenazadnje tudi to, da je premišljeno oblikovana in udobna tudi za celodnevno uporabo. Za posebne izzive pride seveda v poštev kakšna zmogljivejša naprava, a večino dela lahko opravimo tudi s to.