Po inštrukcijah je veliko povpraševanja, prav tako je veliko ponudbe. Ne moremo pa se v isti meri zanesti na vse inštruktorje, saj so med ponudniki lahko razlike kar velike. Učinkovite inštrukcije prepoznamo po nekaterih odlikah, ki bodo v veliko pomoč pri tem procesu. Ni nujno, da gre za kakšne vsebinske poudarke, čisto možno je, da veliko razliko naredijo kakšne podrobnosti v izvedbi inštrukcij.

Lokacija inštrukcij

Za učinkovite inštrukcije je nujna priročna lokacija. V nekaterih primerih ne bo težav, takšne so recimo inštrukcije matematike – Koper gotovo ponuja veliko izbire, prav tako druga slovenska mesta. Po teh inštrukcijah je veliko povpraševanja, zato je tudi veliko dobrih ponudnikov. A vseeno ima lahko za inštrukcije matematike Koper recimo več opcij glede lokacije. Najbolje se obnesejo tisti inštruktorji, ki so prilagodljivi in omogočajo različne rešitve. Ena teh je lahko inštruiranje preko spleta, to so tako imenovane online inštrukcije. Pri tem sploh ni pomembno, ali ponuja inštrukcije matematike Koper ali kakšno drugo mesto, saj je možna interakcija ne glede na lokacijo.

Prilagodljive inštrukcije

Inštruktorji morajo biti tudi pri vsebini in načinu inštruiranja dovolj prilagodljivi. To je posebej očitno pri strokovnih predmetih, ki morda niso tako dobro zastopani med inštruktorji. Za inštrukcije elektrotehnike se na primer splača izbrati dobrega inštruktorja, ki bo znal svoj način poučevanja prilagoditi potrebam posameznika. Čeprav so inštrukcije elektrotehnike med bolj priljubljenimi, bo nekoliko težje najti dobrega inštruktorja kot pri matematiki. Je pa prav tako pomembno, da izberemo dobrega izvajalca z brezhibnim strokovnim znanjem in odličnimi pedagoškimi spretnostmi. Le tako lahko pričakujemo, da bo inštruktor znal predstaviti temeljne koncepte na pravi način in pripraviti vaje, ki bodo res pripomogle k utrjevanju znanja. Inštrukcije elektrotehnike lahko v tem oziru predstavljajo pravi izziv, ne le za tiste, ki se soočajo z osvajanjem učne snovi, temveč tudi za inštruktorje.